3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Rölyefler sergileniyor

Şehitler Abidesi'nin giriş kısmına ünlü heykeltıraş Azmi Sekban tarafından yapılan dünyanın en büyük anıt rölyefi, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Normal şartlarda 3 senede yapılabilecek 45 metre uzunluğunda ve 3.5 metre yüksekliğindeki rölyef, 2 yıl önce günde 24 saat çalışan 15 kişilik heykeltıraş ekibi tarafından 80 günde tamamlanarak, Şehitler Abidesi'nin ön kısmındaki yere yerleştirilmişti. Heykelin yapımında 60 ton çamur, 100 metreküp strafor kullanıldığını belirten yetkililer, Harbiye Askeri Müzesi'nden ve Çanakkale Şehitleri kitaplarından yararlanılarak gerçekleştirilen eserin aslına uygun olarak yapıldığını ve dünyada yapılan en büyük anıt rölyefi olduğunu ifade etti.

Dev rölyefin rekorlar kitabına girmeye aday olduğu da belirtilirken, her gün abideyi gezen yüzlerce kişi, devasa boyutlardaki rölyefi hayranlıkla inceliyor.

ÇANAKKALE SAVAŞI KOMUTANLARININ RÖLYEFLERİ SERGİLENİYOR

Çanakkale Savaşı'nda görev alan Türk komutanların rölyefleri, Kabatepe Ana Tanıtım Merkezi'nde sergileniyor.

Geçen yıl merkezin duvarında sergilenmeye başlanan rölyeflerde, cephede savaşan Türk komutanlarının tek tek fotoğraflarının bulunduğunu ve bunlara göre çalışma yapıldığını belirten yetkililer, "Savaşa katılan komutanların sayısı 85. Ancak bunlardan fotoğrafı bulunanların sayısı 71. 71 Türk komutanının tek tek rölyefleri yapılıp duvara konuldu. Geri kalan 14 komutanımızın fotoğraflarına ise ulaşılamadı. Ancak bu fotoğraflara ulaşılması halinde onların rölyefleri de bu duvarda yer alacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 12:17:39
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 11:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?