4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sakatlar Haftası etkinlikleri

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı M. Emin Özel, 10 ay önce yürürlülüğe giren Engelliler Kanunu'nda yer alan 16 yönetmelikten sadece 5 tanesinin çıkarılmasına tepki gösterdi. 

Sakatlar Haftası münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, burada bir konuşma yapan Sakatlar Derneği Şube Başkanı M. Emin Özel, "Engelliler Kanunu 10 ay önce yürürlülüğe girmesine rağmen yönetmelikler halen çıkmadı. Bu 10 aylık süre zarfında 16 yönetmelikten sadece 5 tanesi çıkarılmıştır. Özürlüler Kanunu ile getirilen ve önemli gördüğümüz erişilebilirlilik ve ulaşılabilirlik ile mimari engeller, 2022 sayılı yasaya göre özürlü maaşlarının anlamlı bir oranda artışı, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan özürlülere ücretsiz bakım ücreti sunulması gibi hususlar, kanunun ön gördüğü yönetmelikler henüz çıkarılmadığı için uygulanamamaktadır. Bizler en kısa sürede bu yönetmeliklerin çıkarılmasını istiyoruz" dedi. 

Yapılan diğer konuşmalar ve şiir okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi. Törene Vali Yardımcısı Cengiz Ata ile diğer engelliler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 15:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?