4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sanayinin can simidi geldi

Yoğun kar yağışı ve fırtınanın ardından doğalgaz kesintilerinin ortaya çıkması Türkiye genelindeki birçok sanayi kuruluşunu zor durumda bırakırken, Cezayir bayraklı doğalgaz tankerinin Marmara Ereğlisi'ne yükünü boşaltmasının ardından ikinci doğalgaz tankeri de sabah saatlerinde boğazdan geçerek Marmara Denizi'ne açıldı.

Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne gitmekte olan 80 bin 654 grostonluk Cezayir bayraklı "Larby Ben Mhidi" isimli doğalgaz tankerinin geçişi sebebiyle, Çanakkale Boğazı sabaha karşı saat 02.00'dan itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı.

59 milyon metreküp doğalgaz taşıyan tankere, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için 2 römorkör eşlik ederken, dev tanker saat 11.00 sıralarında boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerinden geçti. İçinde bulunan 59 milyon metreküp doğalgazı Marmara Ereğlisi'ne boşaltacak olan geminin, özellikle son günlerde yaşanan doğalgaz sıkıntısını biraz olsun hafifleteceği öğrenildi.

59 milyon metreküp yükün işlendikten sonra 118 milyon metreküp kullanılabilir doğalgaz haline geleceği belirtildi. Çanakkale Boğazı'nın saat 12.30 sıralarında yeniden trafiğe açılacağı açıklandı.

Bilindiği gibi 3 gün boyunca Çanakkale Boğazı girişinde fırtına ve yoğun kar yağışının dinmesini bekleyen 80 bin 654 grostonluk Cezayir bayraklı "Bachir Chihani" isimli doğalgaz tankeri de önceki gün boğazdan geçip, 80 milyon metreküp doğalgazı Marmara Ereğlisi'ne boşaltmıştı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 14:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?