3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Üniversite'den internet paneli

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda, İnternet Haftası dolayısıyla "Günümüzde ve Gelecekte İnternet" konulu bir panel düzenlendi.

Türkiye'de internet kullanımının 13. yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan ÇOMÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Yıldırım, 12 Nisan 1993 yılında Türkiye'de başlanan internet kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, İnternet Üst Kurulu ve İnternet Haftası ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Çanakkale İl Telekom Başmüdürü Yüksek Mühendis Erhan Kaya ise, Çanakkale'de internet kullanımının artış gösterdiğini ve 12 ilçe ile 21 beldede faal halde bulunan bu uygulamanın diğer yerleşim birimlerinde de hizmete girmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İl Mili Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz da, bilim ve teknolojinin okullarda kaliteyi yükselttiğini ifade ederek, "İlimiz genelinde ADSL ile internete bağlı okul sayımız yüzde 96'lar seviyesine ulaştı. Bu da önemli bir rakam. Bugün artık okullarımızda online sınav uygulamasına bile başlamış durumdayız. Öğrencilerimiz artık soruları bilgisayar ekranında görüp anında sınav olabiliyorlar ve sınav sonuçlarını da 1-2 dakika içinde öğrenebiliyorlar. Bu uygulamanın belirli bir süre sonra bütün okullarımızda olacağı bir gerçek. Teknolojik imkanlar öğrencilerimizin kalitesini de yükseltiyor" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın ise yaptığı konuşmada, teknolojik terimlerin günümüzde artık çok kullanılır hale geldiğini kaydederek, "Bilgisayar, internet teknolojileri, mikroçip, fiber optik, uydu haberleşme ve SMS gibi kelimeleri artık çok konuşur hale geldik. Bunlar artık bizim her gün kullandığımız kelimeler. Günümüz bilgi çağı. Teknolojik gelişmeler yeni teknolojileri tetikliyor ve birbirleriyle reaksiyona giren bu teknolojiler yeni teknolojileri ortaya çıkarıyor. Bakınız telefonun geniş kitleye yayılması 38-40 yılı aldı. Radyo ise 18-20 yılda geniş bir kitleye ulaştı. Ancak internet 1-2 yıl içinde geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Bu sebeple internet küreselleşmede önemli bir yeri oluşturuyor" diye konuştu.
Çanakkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya İnce de, internetin faydasının yanında zararları da olduğunu, kitap, gazete okuma alışkanlıklarını körelttiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Yıldırım'ın başkanlığında Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman Demircan, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. M. Emin Özel, Çanakkale İl Telekom Başmüdürü Erhan Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müslüm Bulut'un konuşmacı olarak katıldığı "Günümüzde ve Gelecekte İnternet" konulu panele geçildi. Panelin ardından 11-22 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak ücretsiz ve sınırsız internet kullanımı bölümünün açılışı yapıldı. Saat 10.00 ile 15.00 arasında internetten ücretsiz olarak faydalanılabilecek.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 16:08:24
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 16:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?