6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Yolunacak kaz değiliz' eylemi

Yüksek ev kiraları ve dolmuş ücretleriyle esnafın yüksek fiyatta ürün satması karşısında zor durumda kaldıklarını iddia eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri, eylem yaptı.

Ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 200'e yakın üniversite öğrencisi, Çanakkale'de gerek ev sahipleri, gerekse esnafın kendilerini para makinesi olarak gördüklerini belirterek, bu durumu protesto etti.

Protesto eyleminde bir konuşma yapan ÇOMÜ öğrenci temsililer kurulu başkanı Hikmet Kurteri, üniversite öğrencileri olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinden Çanakkale'ye geldiklerini belirterek, "Üniversiteye öğrenim görmek için gelen arkadaşlarımız maalesef 500-600 hatta bir milyar liraya varan ev kiraları, yüksek dolmuş ücretleri ve esnafın öğrenciye gerekli indirimi yapmaması sebebiyle okuyamaz hale geldi.

Bizler artık bu olumsuzluğa dur demek istiyoruz. Bunun içinde birlik ve beraberlik içinde bu sorunun çözümlenmesi için böyle bir protesto eylemini düzenlemek istedik. Artık herkes sesimizi duysun. Bize evlerine kiralayan kişilerinde başka illerde çocukları öğrenim görüyor. Bizi de çocuklarının yerine koysunlar ve kiraları ona göre belirlesinler.

Bizler para makinesi değiliz. Eğer bu sorunumuz çözülmezse esnaftan alışveriş yapmayacağız, kirada oturmayacağız, gerekirse Cumhuriyet meydanına çadır kurup orda oturacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, alkış ve ıslıklarla bu durumu protesto ettikten sonra olaysız şekilde bölgeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 16:27:14
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?