3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 84. yıldönümü, Çanakkale'de coşku içinde kutlandı. 

Törenler, sabah saatlerinde Vali Orhan Kırlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Erhan Akporay'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Törenlere çocuklarıyla birlikte katılan yüzlerce Çanakkaleli, ellerinde Türk bayraklarıyla bu coşkuya ortak olurken, gaziler ile gazi torunlarının komutanlarla uzun süre sohbet ettikleri gözlendi. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Erhan Akporay makamında tebrikleri kabul etti. İkinci tören, yine Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. 

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Deniz Kurmay Binbaşı Tayfun Ergi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine işaret ederek, "Bu zaferle Türk ordusu sadece muharebe meydanında düşmanı mağlup etmekle kalmamış, genç ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerini de atmıştır. 

Bu mutlu günde tekrar vurgulamak isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine yürekten bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi gelecekte de köklü geleneklerinden güç alarak disiplinli ve çağdaş yapısıyla ülkemizdeki huzur ve istikrarın sürdürülmesine ve milli menfaatlerimizin korunmasına katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından resmi geçit yapıldı. Törene çok sayıda vatandaş katılırken, aşırı sıcak sebebiyle vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 14:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?