6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

'Vilayet ve belediye kulübe düşman'

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'un kulüp başkanı Niyazi Önen, düzenlediği basın toplantısında kulübe destek olmadığını iddia ettiği vali ve belediye başkanını sert bir dille eleştirerek, artık yönetimde bir değişimin şart olduğunu ve bununla ilgili hazırladığı bir yazıyı yarın Vali Süleyman Kamçı'ya sunacağını söyledi.

Büyük Truva Oteli'nde bir basın toplantısı düzenlenen Çanakkale Dardanelspor Kulübü Başkanı Niyazi Önen, 15 yıl önce görev başına geldiği başkanlık görevinde takımı Süper Lig'e kadar çıkardığını belirterek, "Bu 15 yıllık görevim boyunca takıma 42 milyon dolarlık bir harcama yaptım.

Bunun 16 milyon dolarlık kısmını Süper Lig'e çıkana kadar, 20 milyon dolarını Süper Lig'deyken, geri kalan 9 milyon dolarlık kısmını da son yıllarda harcadım. Takımın şu anki yıllık gideri ise 2 milyon doları buluyor. Ancak ne var ki son yıllarda gerek vilayet, gerekse belediyeden maddi ve manevi hiçbir destek göremiyoruz. Vilayet ve belediye adeta kulübümüze düşman gibi.

Gelirlerimize engel oluyorlar. Diğer illerdeki futbol kulüplerine vilayet ve belediyeler ellerinden gelen yardımı yaparken Çanakkale'de buna mani olunmasına bir anlam veremiyorum. Bunun kasıtlı olarak yapıldığına inanıyorum. Bizim yönetimden gitmemiz halinde yeni gelecek yönetime bu engellemelerin yapılmayacağına inanıyorum" dedi.

Başkan Önen, son 4-5 yıllık bölümde gerek vilayet, gerekse belediyeden arzu ettikleri desteği göremediklerini belirterek, "Valimizin Çanakkale'de göreve başlamasıyla birlikte bu aksaklıklar olmaya başladı. Otopark gelirlerimiz kesildi. Diğer illerde belediye ve vilayetler futbol takımlarına her türlü yardımı yaparken Çanakkale'de karşımıza hep engellemeler çıktı.

Kulübümüze karşı duyulan negatif bir enerji var. 15 yıldır görev başındayım. Tabii bu insanlara bir bıkkınlık vermiş olabilir. Yeni bir kan değişikliğinin olacağına inanabilirler. Ben de buna katılıyorum. Değişim şart, dinamizmi yakalamak için bunun yapılması şart. Bu işi şu anda isteyerek yapmıyorum. Hiç kimsenin desteği yok. Bunu yeniden yapabiliriz.

Bu şehirde vali, belediye başkanı ve işadamları ile ortaklaşa bir yönetim oluşturarak bu futbol kulübünü çok daha iyi yerlere getirebilirler. 15 yıllık süre içinde bu kulübe 42 milyon dolar harcama yaptım. Ben bu paranın yarısını bağışlamaya hazırım. Helal olsun. Artık biz bu işi yapmak istemiyoruz. Heyecanımız kalmadı. Valimiz, işadamları ile bu oluşumu gerçekleştirip takımda yeni bir yönetimi oluşturabilir. Çanakkale'de 4 büyük firma var.

İçdaş Demir Çelik Sanayi, Akçansa Çimento, Çanakkale Seramik ile Dardanel bunların başında yer alıyor. Çanakkale'den gelir elde eden bu firmalardan Çanakkale Seramik bu işi yapabilir. Bizler seve seve bu kulübü bırakmaya hazırız" dedi.

Başkan Önen toplantıda Dardanelspor Taraftarlar Derneği ile ilgili tepkisini de dile getirerek, "Her zaman takımı destekleyen ve onun yanında olan taraftarlarımızın yanındayız. Ancak kulübümüzle bağlı olan ve son haftalarda sürekli aleyhimizde tezahüratlar yapıp aleyhimizde konuşan taraftarlar hakkında gerekli işlemi yapmaktan çekinmeyiz.

Bu konuda emniyet müdürümüz ile görüştüm. Pazartesi gününden itibaren bu taraftarlar derneğinin feshedilmesi için gerekli olan yazıyı kendilerine ileteceğim. Dernek olarak yeni, başka bir dernek çatısı altında toplanabilirler. Ancak Dardanelspor ile bağları olmayacak. Bunda kesin kararlıyım. Bu kulübü kimse yıpratamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 16:59:10
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 22:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?