24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Küçükkuyu'da şelale krizi

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu beldesinin simgesi haline gelen ünlü şelalenin bulunduğu bölgeye ruhsat dışı bina yapılması, turizmcilerin ve vatandaşların tepkisini çekti.

Küçükkuyu'da 2. Zeus Kültür ve Sanat Festivali'ni görüşmek için Başkan Yusuf Aksoy'un makam odasında bir araya gelen turizmciler, yapılan ruhsatsız imar uygulamaları ile alakalı şikayette bulundular. Turizm işletmecileri, beldede bir kısım işletmecilerin turizmden alınan payı arttırabilmek, turizme katkıda bulunabilmek için çaba harcarken, diğer bir kesimin ise kendi menfaatleri için turizmi baltalamayı göze aldıklarını anlattı.

İşletmeciler, "Küçükkuyu'da turizm körpe bir bebek gibi. Büyümesine her kesimin yardımcı olması gerekir. Körfezde konaklama ücretleri pahalı deniliyor. Körfez Akdeniz gibi değil. Sezon kısa olduğu için biraz yüksek olması normal. Küçükkuyu'nun sembolü olan şelalenin yanında, bağ evi ruhsatı alıp, 4 katı büyüklükte motel amaçlı büyük bir bina yapılması kanun ve devlet nizamını da zedeliyor.

Şelalenin üzerine yapılan o bina şelalenin ve çevresinin tabii güzelliğini bitiriyor. Şelale Küçükkuyu'nun gözbebeğiydi. Dağ, bayır perişan edildi. Seyyar panayırı gibi yol üzerine kurulan mangal ve gözleme tesislerinden şelaleye geçilemiyor. Bu bölgede hem turizm hem de doğa katledildi.

Böyle bir işe nasıl izin veriliyor anlamıyoruz. Yetkililerin en kısa sürede şelalenin bulunduğu bölgeye yapılan ruhsata aykırı bina ile ilgili yasal işlem yapmalarını istiyoruz" dedi. Öte yandan, Mıhlı Çayı üzerinde Başdeğirmen mevkiindeki şelalede bir yer kiralayan işletmecinin, bağ evi ruhsatı ile büyük bir motel yapması tepkilere sebep olmuş, Çanakkale Valiliği Bayındırlık Müdürlüğü ekipleri de şikayetler üzerine geçtiğimiz aylarda bölgede göstermelik bir yıkım gerçekleştirmişlerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?