18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Anafartalar Zaferi'nin yıldönümü törenle kutlandı

Anafartalar Zaferi'nin 90. yıldönümü, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde törenle kutlandı. Tören, Conkbayırı mevkiinde yapıldı. İstiklal Marşı ve şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından, bir manga er tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Törende, Genelkurmay Başkanlığı adına konuşan Yüzbaşı Rasim Çalışkan, bugün her sayfası zaferler ve kahramanlıklarla dolu, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu vatan parçasında milletimizin onurlu varolma mücadelesi vererek yazdığı Çanakkale Destanı'nda müstesna yeri olan Anafartalar Zaferi'nin 90. yıldönümünün kutlandığını belirterek, "10 Ağustos akşamı, ihtilaf kuvvetlerinin elinde kayda değer bir startejik arazi kalmamış. Anafartlar Zaferi Çanakkale savaşının dönüm noktası olmuş, müteakip günlerde de hiçbir başarı elde edemeyen itilaf devletleri, 9 Ocak 1916 tarihine kadar kademeli olarak Gelibolu Yarımadası'ndan çekilmek zorunda kalmıştır" dedi.

Törende, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen, savaşı konu alan bir canlandırma da gerçekleştirildi. Törene, Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, 18 Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürbüz Kaya, Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, çevre belediye başkanları ve özel kıyafetleri ile o gün Anafartlar'da gazi olanların torunları da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 16:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?