12
Haziran
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Avusralyalı Bakan'dan Başkan Bingöl'e ziyaret

Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl’ü makamında ziyaret eden Avustralya Muharip Gaziler Bakanı Bruce Biilson, “dost ülkenin topraklarında olmaktan gururluyum” dedi.

Çanakkale kara savaşlarının ve Anzak çıkarmasının 91.yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Gelibolu ‘ya eşi Kate Biilson ile birlikte gelen Avustralya muharip Gaziler Bakanı Bruce Biilson ve beraberindeki yardımcıları ile birlikte Çanakkale!deki etkinliklere katılmadan önce Gelibolu belediye başkanı Bingöl’ü ziyaret etti.

Başkan Bingöl’ün odasında gerçekleşen görüşmede gazetecilere açıklama yapan Avustralyalı Bakan Biilson, başkan Bingöl’e hediye ettiği resmini göstererek,”bu resimdeki oturma tribünü savaş alanına Avustralya hükümeti tarafından yaptırılarak, Türk halkının hizmeti için konulmuştur. Bizim Gelibolu şehri ile ayrı bir bağımız var. 91 Yıl önce iki ülke bu topraklarda, karşı karşıya gelerek, onurlu bir şekilde savaşmış ve aynı duyguları paylaşmışlardır.Biz bu savaşlar sırasında yeni bir Türk devletinin de kurulmasına şahitlik ettik

Bu törenlere katılmak bizim için büyük bir onurdur” dedi.Gelibolu belediye başkanı Bingöl’de, dost bir ülkenin bakanını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve bu dostluğun gelecek nesillere de taşınması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Daha sonra ise, Avustralya Bakanı Biilson’un başkana verdiği hediyeye karşılık Gelibolu belediye başkanı Bingöl’e Bakan Biilson’a Atatürk’ün resmi olan bir plaket verirken, Bakanın eşi Kate Biilson’a da nazar boncuğu verdi. Daha sonra başkan Bingöl, bakan Biilson ve Gelibolu’ya Atatürk büstü ve büste anzak figürleri yapan Venezuella’lı heykeltıraş İtole D’Arrigo ile resim çektirdiler.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 12:40:59
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 15:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?