16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Başkandan pazar yeri açıklaması

Çanakkale'nin Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, ilçedeki pazar yerinde yaşandığı iddia edilen sıkıntıları değerlendirdi.
Basın toplantısı düzenleyen Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, ilçede salı ve cumartesi günleri kurulan yazar yerinde esnaflar arasında bazı konularda anlaşmazlık çıktığı iddialarına açıklık getirdi. İlçe dışından gelen bazı esnafların pazar yerindeki yerli esnaf tarafından istenmediği konusunda ortaya çıkan iddialarla ilgili 5 meclis üyesi ile bir takip komitesi oluşturduklarını belirten Başkan Bingöl, "Bu komisyonda pazarın sıkıntıyı sebep olan konularını masaya yatırdık. Ancak konunun söylendiği gibi esnafların yer konusu ve dışarıdan gelen esnafların istenmemesi konusu olmadığını tespit ettik. Bu tartışmanın sebebinin pazara gelen gıda maddelerinden kaynaklandığını belirledik. Yoğurt, peynir ve et mamullerini bazı satıcılar müstahsil belgesi olmadan pazarda satışa sunuyorlar. Bu arada esnafların bir kısmı da gösterilen yerlerin dışına taşarak denetim yapılmasını zorlaştırıyorlar. Sorun bundan çıkıyor" dedi.
Başkan Bingöl, ilçede bazı sebeplerden dolayı göze hoş olmayan manzaraların yaşandığını da belirterek, "Bazı kişiler 21. asırda deniz aşırı yerlerden gemi ile buraya geçip at arabaları dolaşan , şehrin içinde çirkin görüntüler oluşturarak dışarıdan gelen yabancı turistlerin gözleri önünden geçip kötü örnekler oluşturuyorlar. Bunun dışında da sıkıntı yok. Salı pazarından Gelibolu esnafının da istifade etmesini istiyoruz. Halkın ihtiyacı her zaman ön planda tutulmalı. Onların taleplerine de kulak vermeliyiz" diye konuştu.
Başkan Bingöl, konuşmasında Özel İdare Müdürlüğü tarafından belediyeye verilen eski hükümet konağında ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bunanın yapımının tamamlanmasının ardından burası Belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Çalışmalar 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Finansmanının yüzde 60'lık kısmını ise sporson firmalarla karşılayacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 13:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?