24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Avustralya heyetinden belediyeye ziyaret

Avustralya'nın Victoria Eyaleti Milletvekili Catherine King ile Ballarat Belediye Başkanı David Wendy ve beraberindeki heyet, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne geldi.

Gelibolu Anadolu Lisesi'nin daveti üzerine ilçeye gelen Milletvekili Catherine King ve Belediye Başkanı David Wendy ile öğrenciler, Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl'ü makamında ziyaret etti. Milletvekili King, "Hükümetler nezdinde görüşmeler zaten yapılıyor.

Fakat öğrencilerimiz arasındaki bu özel bağlar bizim için daha önemlidir. Biz öğretmen ve öğrenci değişim programı yapmak istiyoruz. Kültürel bağlarımızın daha da güçlenmesini sağlamak için öğretmen ve öğrencilerin değişim programıyla eğitim görmelerini istiyoruz" dedi.

Wendy ise, "Gelibolu'nun Ballarat ile kardeş şehir olmasını istiyoruz. İki okul arasında başlayan dostluğun, belediyelerimize de yansımasını arzu ediyoruz. Bu dostluğun bitmemesi için bizde sürekli belediye başkanı olarak kalalım" diye konuştu.

Başkan Bingöl de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kardeş şehir teklifine sıcak baktığını söyledi. Konuşmaların ardından Bingöl tarafından konuklara barışı temsil eden şal ve plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 15:35:15
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 16:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?