17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

8. Film Festivali başlıyor!

Gökçeada Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen Film Festivali'nin 8.'si bu yıl 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

8. Gökçeada Film Festivali 25 Ağustos Perşembe günü çekimleri Gökçeada'da gerçekleştirilen Biket İlhan'ın yönettiği ve başrollerini Sanem Çelik, Ali Poyrazoğlu, M. Ali Alabora, Mustafa Alabora, Metin Belgin ve Eser Ali'nin paylaştığı 'Ayın Karanlık Yüzü' adlı film ile başlayacak.

26 Ağustos Pazartesi günü ise Atıf Yılmaz'ın yönettiği Müjde Ar, Metin Akpınar, Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Fikret Hakan, Füsun Demirel, Şevket Çoruh, Eylem Yıldız, Nilüfer Aydan, Mehmet Esen'den oluşan oyuncu kadrosu ile 'Eğreti Gelin' adlı film gösterime girecek.

27 Ağustos Cuma günü ise Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği, Yılmaz Erdoğan, Tarık Akan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik, İclal Aydın, Cezmi Baskın, İdil Fırat, Tuba Ünsal, Bülent İnal'ın oyunculuğunu paylaştığı 'Vizontele Tuuba' adlı film gösterimde olacak.

28 Ağustos Pazar günü de Yavuz Turgul'un yönettiği Şener Şen, Meltem Cumbul, Timuçin Esen, Güven Kıraç, Devin Çınar, Sümer Tilmaç, Erdal Tosun, Gamze Atalay'ın oynadığı 'Gönül Yarası' adlı film sunulacak.

29 Ağustos Cumartesi Günü ise Ömer Kavur'un yönettiği Uğur Polat, Lale Mansur, Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Aytaç Arman, Ani İpekkaya, Berrin Madenci, Kamuran Usluer, Can Kolukısa, Tomris İnceer, Yüksel Arıcı, Necmettin Çobanoğlu, Ayten Özdemir, Rafa Radomisli'nin rol aldığı 'Karşılaşma' adlı film Gökçeadalılar ile buluşacak.

Festival etkinlikleri kapsamında ise, 30 Ağustos 2005 Salı günü Mithat Körler konseri gerçekleşecek. Festival, 31 Ağustos Çarşamba günü Coşkun Sabah konseri ile son bulacak.

Belediye Başkanı Halil Rüştü Akgün, Film Festivali'nin bu yıl 8.'sini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bugüne kadar 7 kez film festivalini başarılı bir şekilde tamamladık. 8.'sini gerçekleştireceğimiz film festivaline her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi bekliyoruz.

Bu yıl festivalimizin kapsamını genişleterek konser sayısını ikiye çıkardık. Festival süresince birbirinden güzel filmlerin gösteriminin yanısıra Mithat Körler ve Coşkun Sabah konserleri ile Gökçeadalılar'a ve Gökçeada'da bulunan misafirlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacağız.

Bu yılki festivalimizin bir özelliği de festival açılış filmi olan 'Ayın karanlık Yüzü'nün çekimlerinin Gökçeada'da yapılmış olmasıdır. Festival süresince tüm Gökçeadalılar'ı ve adamızda bulunan misafirlerimizi etkinliklerimize bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 16:04:59
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 16:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?