18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Film festivali başladı

Gökçeada Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen Film Festivali'nin 8.'si adada çekimleri yapılan "Ayın Karanlık Yüzü" filminin gösterimi ile başladı.

Amfi tiyatroda gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Gökçeada Belediye Başkanı Halil Rüştü Akgün, bu yıl 8.'si düzenlenen festivale her geçen gün ilginin artmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından festivale katılan Bulut Aras, Ağaz Özgüç ve Burçak Evren'e Başkan Akgün tarafından birer plaket verildi.

Ardından çekimleri Gökçeada'da gerçekleştirilen Biket İlhan'ın yönettiği ve baş rollerini Sanem Çelik, Ali Poyrazoğlu, M. Ali Alabora, Mustafa Alabora, Metin Belgin ve Eser Ali'nin paylaştığı "Ayın Karanlık Yüzü" adlı filmi gösterildi. Filmi çok sayıda ada halkı ile davetli seyretti.

Bugün Atıf Yılmaz'ın yönettiği Müjde Ar, Metin Akpınar, Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Fikret Hakan, Füsun Demirel, Şevket Çoruh, Eylem Yıldız, Nilüfer Aydan, Mehmet Esen'den oluşan oyuncu kadrosu ile "Eğreti Gelin" adlı film gösterime girecek.

27 Ağustos Cumartesi günü ise, Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği, Yılmaz Erdoğan, Tarık Akan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik, İclal Aydın, Cezmi Baskın, İdil Fırat, Tuba Ünsal, Bülent İnal'ın oyunculuğunu paylaştığı "Vizontele Tuuba" adlı film gösterimde olacak.

28 Ağustos Pazar günü de, Yavuz Turgul'un yönettiği Şener Şen, Meltem Cumbul, Timuçin Esen, Güven Kıraç, Devin Çınar, Sümer Tilmaç, Erdal Tosun, Gamze Atalay'ın oynadığı "Gönül Yarası" adlı film sunulacak.

29 Ağustos Pazartesi günü, Ömer Kavur'un yönettiği Uğur Polat, Lale Mansur, Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Aytaç Arman, Ani İpekkaya, Berrin Madenci, Kamuran Usluer, Can Kolukısa, Tomris İnceer, Yüksel Arıcı, Necmettin Çobanoğlu, Ayten Özdemir, Rafa Radomisli'nin rol aldığı "Karşılama" adlı film Gökçeadalılar ile buluşacak.

30 Ağustos Salı günü Mithat Körler konser verecek. Gökçeada Film Festivali 31 Ağustos günü Coşkun Sabah konseri ile son bulacak.

.
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:12:36
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 17:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?