20
Mayıs
2024
Pazertesi
HAVSA - EDİRNE
Belediye Sayfaları

İmam cenazenin fotoğrafını çekti

KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Şerbettar köyünde önceki gün canlı canlı toprağa gömülerek öldürülen 8 yaşındaki Hasret Karakoç, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde bir konuşma yapan köy imamı, yaşananlara isyan etti.

Edirne, 8 yaşındaki Hasret Karakoç'un yasını tutuyor. Önceki gün okuldan eve dönmeyince arama çalışması başlatılan ve jandarma tarafından evinin hemen arkasındaki boş bir binanın içine kazılan mezarda bulunan Hasret'in cenazesi, dün Trakya Üniversitesi morgundan yakınları tarafından alındı. Bugün Şerbettar köyündeki evinin avlusuna getirilen küçük kızın cenazesi, tüm köylüleri gözyaşlarına boğdu. Vahşice işlenen cinayete kurban giden Hasret'in yüzünü son kez gören anne Emine, babaanne Safiye ve dedesi Halil Karakoç, ayakta durmakta güçlük çekti. Komşularının yardımıyla ayakta duran baba İlkay Karakoç ise, minik Hasret'in cenazesi gelince evin içine götürülerek sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kızının tabutu başında ağıtlar yakan anne Emine Karakoç, "İki ayakla evden çıktın, dört ayaklı geldin. Tabutundan kalk da şaka olduğunu söyle bana güzel kızım. Kardeşlerinin düğünde istediğin pembe elbiseyi alacağım sana" diyerek feryat etti. Tabutu yaklaşık 2 saat evin avlusunda duran Hasret için bütün köylü toplandı. Babaanne Safiye Karakoç ise, önceki gün tutuklanan ve komşusu olan zanlılardan Sebahat Ş.'yi suçladı. Tutuklular arasında olan ve suçunu itiraf eden Sebahat Ş.'nin oğlu Serkan Ş.'nin cinayeti tek başına yapamayacağını öne süren Karakoç, "Bu işi o cani kadın yaptı. O çocuk tek başına cinayet işleyemez" diye konuştu.

Evin önüne dua okumak için gelen köy imamı Eşref Sevilmiş ise, "Kızımız hem şehit hem de melektir. Bu yavrumuz boğularak zulümle öldüğünden şehit olduğunu unutmayalım. Dolayısıyla biz bu yavrumuzu hayır duamız ile yad etmenin yanı sıra içimiz yanıyor, yakınıyoruz. Yara hepimizin, bunları hep birlikte paylaşıyoruz" dedi. Yakınları son kez küçük Hasret'i görmek isteyince köy imamı Eşref Sevilmiş tabutun kapağını açtı. Bu sırada imam dahil olmak üzere pek çok kişi küçük kızın cenazesinin fotoğraflarını çekti.

Küçük Hasret'in cenazesi, biri 3, diğeri 6 yaşında olan iki erkek kardeşinin şaşkın bakışları arasında cenaze arabasına taşınırken, dayısı ve hamile bir kadın bayıldı. Fenalaşanlara ilk yardım ekipleri müdahalede bulundu. Cenaze arabasına konulan Hasret'in cenazesi, öğlen namazına müteakip köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KÜÇÜK HASRET DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:06:03
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?