18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Altyapı çalışmaları başladı

Türkiye'nin ve Edirne'nin bin 300 nüfuslu en küçük ilçesi olan Lalapaşa İlçesi'nde yapımına başlanan kanalizasyon inşaatı temel atma töreni, AK Parti Edirne Milletvekilleri ve Edirne Valisi Nusret Miroğlu tarafından gerçekleştirildi.

Yapımı yaklaşık 10 ay sürmesi planlanan ve 3.6 trilyona mal olması planlanan kanalizasyon inşaatının temel atma törenine AK Parti Edirne Milletvekilleri Necdet Budak, Ali Ayağ, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Lalapaşa Kaymakamı İbrahim Dündar, Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman, kurum müdürleri ve Lalapaşa halkı katıldı.

İlçenin kanalizasyon inşaatı temel atma töreninde konuşma yapan Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman," İlçemize medeniyeti getirme çalışmaları sürekli geriden gelmiştir ve yıllardır bu ilçenin kanalizasyon sistemi bulunmamaktadır. Bugün burada temelini attığımız bu kanalizasyon inşaatıyla ilçemizde yıllardır yaşanan ayıbıda ortadan kaldırmış oluyoruz" dedi.

Törende konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ da, 60 yıl önce ilçe olan bir yerleşim yerinde kanalizasyon olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, "2003 yılında buranın proje çalışmalarını yaptığımız halde çeşitli nedenlerle temelini atamamıştık. Bu hizmet herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak ise, medeniyet esasının yol, su, elektrik, kanalizasyon, eğitim ve sağlık unsurlarından oluştuğunu ve bu unsurların olmazsa olmazlardan olduğunu ifade etti.

Törende son olarak söz alan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, insana hizmet etmenin mukaddes olduğunu ve yapılan bu çalışmaların kendilerini oldukça heyecanlandırdığını belirterek, "Lalapaşa ilçemiz önümüzdeki yıllarda daha da büyüyüp gelişecektir. Çünkü ilçenizi artık komşumuz Bulgaristan'a bağlayan bir sınır kapımız var. Ayrıca onay aldık ve ilçeye yakında polis teşkilatını getireceğiz. Son olarak da Organize Sanayi Bölgemiz bitmek üzere ve buranın da ilçeye ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ancak bunların gerçekleyebilmesi için Organize Sanayi Bölgesine müşteri bulmamız gerekiyor. Bir başlangıç gerçekleştirirsek arkasının geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:58:22
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 16:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?