2
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

İstanbul Kitap Fuarı'nın 25.yılı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 25. İstanbul Kitap Fuarı’nın teması, “Kitap Fuarı’nın 25 Yılı - Bir Yolculuk Öyküsü”; Fuar’ın Onur Yazarı Doğan Hızlan. Kitap Fuarı, ‘ARTİST 2006 - 16. İstanbul Sanat Fuarı’ ile aynı yerde eşzamanlı düzenleniyor.

Çeyrek yüzyılı geride bırakmanın heyecanıyla, İstanbul Kitap Fuarı bu sene yaklaşık 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenleniyor.

225 edebiyat ve kültür etkinliğinde, 800’e yakın yazar; imza günlerinde ise yüzlerce yazar, sanatçı, bilimadamı, gazeteci ve politikacı kitapseverlerle buluşma imkanı bulacak.

‘GÜMÜŞ YIL’A YAKIŞAN EDEBİYATÇILAR...
 
Bu yıl ‘gümüş’ yılını kutlayacak olan İstanbul Kitap Fuarı’nda kitapseverlerin tanışma fırsatı bulacağı edebiyatçılar:
 
Alfredo Saad-Filho, John Strelecky (İngiltere), Bharati Mukherjee (ABD) Vasilis Aleksakis (Yunanistan), Jean Michel Thibaux (Fransa), Jamal Mahjoub (İspanya), Garry Kasparov (Rusya), Asnê Seierstad (Norveç), Bozhana Apostolova, Miglena Nikolchina, Sofia Nestorova, Silvia Choleva, Mirela Ivanova, Ekaterina Yosifova, Kristin Dimitrova, Hristo Karastoyanov (Bulgaristan), Steve Jones (İngiltere), Kader Abdolah (İran) Gerald Maclean (Kanada), Dragor Jançar (Slovenya) Gerhard Rühm (Avusturya), Claudio Magris (İtalya), Hüseyin Cuma (Suriye), Hazma Berkavi, Halid Ebu Halid (Filistin), Zoran Zivkovic (Sırbistan), Inger Edelfeldt, Åke Edwardsson, Per Olov Enquist, Thomas Halling, Dan Höjer, Åsa Lind, Inger Lindahl, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Carl-Johan Vallgren ve Gunilla Thorgren (İsveç).

İstanbul Kitap Fuarı’nda ayrıca Almanya, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Ermenistan, Küba, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, İsveç, İtalya, İran, İsrail, Romanya ve Sırbistan’dan yayınevleri ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER 

Fuar süresince çocuklar için özel etkinlikler yer alacak. Çocuklar, TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında söyleşi, resim atölyesi ve okuma saati gibi 25 etkinliğe katılma olanağı bulacak ve sevdikleri yazarlardan kitaplarını dinleyebilecekler.

BU SERGİLERİ KAÇIRMAYIN... 

Fuar’da kitapseverler “Onurlandıranlar” sergisi ile Kitap Fuarı’nın yolculuk öyküsüne tanıklık edecekler. Tasarım ve konseptinin Sadık Karamustafa tarafından hazırlandığı sergide, İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarları ve Onur Çizerlerinin fotoğrafları ve metin alıntıları yer alıyor.

Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek diğer sergi ise danışmanlığını Demet Taner’in, tasarımını ise Sadık Karamustafa’nın yaptığı “Canlar Ölesi Değil/ Haldun Tanersiz Yirmi Yıl” sergisi. Sergide, Haldun Taner’in yaşamından 43 fotoğraf ve Haldun Taner’in “Şişhane’ye Yağmur Yağıyordu, Ayışığında Çalışkur” kitabından “Konçinalar” başlıklı hikaye ile Demet Taner’in “Canlar Ölesi Değil / Fotoğraflarla Haldun Taner’in Yaşam Öyküsü” kitaplarından metinler yer almakta.

Fuarda, ayrıca, kitapseverler Avusturya Kültür Ofisi tarafından düzenlenen, Ingeborg Bachman’ın yaşamından kesitler ile yazdığı metinlerden oluşan “Barış’ı Yazmak” sergisini görme fırsatı bulacak.

BİLETLER VE ZİYARET SAATLERİ 

Fuar’ın giriş ücreti geçen yıl olduğu gibi yine 5 YTL. Emekli, öğrenci ve öğretmenler için giriş ücreti alınmıyor.

Fuar, 28 Ekim - 4 Kasım 2006 tarihleri arasında 11.00-20.00, fuar kapanış günü olan 5 Kasım 2006 tarihinde, 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:29:24
Güncelleme :27 Ekim 2006 Cuma 16:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?