30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

41 beldeye 41 park

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin büyük çevre hamlesinin bir parçası olan ‘41 Beldeye 41 Park’ projesi kapsamında şehrin çeşitli noktalarında inşa edilen 25 park, bugün Sarıyer İstinye’de düzenlenen bir törenle toplu olarak açıldı. İstinye Dereiçi Parkı’nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Sarıyer Kaymakamı Yaşar Gül, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Alemdar Belediye Başkanı Mehmet Yaşa ve İşadamı Halis Toprak katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘41 Beldeye 41 Park’ projesi çerçevesinde yapılan parkların İstanbul’un yeşil alan ihtiyacını giderme yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, “Esasen bu tür parkların geçmişte yapılması lazımdı. Biz şimdi başta yeşil alanlar olmak üzere kentin ihtiyacı olan her şeyi tek tek yerine koymak için çalışıyoruz. Ancak, şehir plansız geliştiği için park, okul ve hastane gibi ihtiyaçlar için yer bulmakta çok zorlanıyoruz” dedi.

İstanbul’un çeşitli noktalarında hazırlanan 25 parkı aynı anda toplu olarak açtıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, şunları kaydetti; “İnsanlarımızın semtlerinde sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşaması için 365 gün 24 saat çalışıyoruz. Bu parklarla birlikte İstanbul’daki yeşil alan miktarı 3 milyon metrekareye ulaşıyor. Sadece bu yıl 100 bin ağaç diktik. Derelerin ve denizlerin temizliği için periyodik yatırımlarımız sürüyor. 10 yıl içinde sadece İstanbul’un denizlerinin temizlenmesi için yapılan yatırım miktarı 3 katrilyon lirayı geçiyor.”



“Bu eserlere hep birlikte sahip çıkmalıyız ve gelecek nesillere bu güzellikleri aktarmalıyız” diyen Mimar Topbaş, parkların ve diğer hizmetlerin yaşatılması için çocukla, gençlere ve büyüklere ayrı ayrı görev düştüğünü ifade etti. Topbaş, bu eserlerin korunması için çocuklardan ‘söz’ almayı da ihmal etmedi.

Öte yandan, bazı vatandaşların tapu ve yıkımlarla pankart açtığı törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu konulara yönelik açıklamalarda da bulundu. Bazı çevrelerin özellikle İstanbul’daki bütün kaçak ve ruhsatsız binalar yıkılacağına dair yanlış yönlendirmeler yaptığını dile getiren Kadir Topbaş, “Bunlara itibar etmeyin. Bunlar yanlış ve asılsız sözler. Biz Alibeyköy ve Tavukçu Derelerinde olduğu gibi sadece hizmet için gerekli olan yerleri bedellerini ödeyerek yıkıyoruz. Bundan sonra yapılacak kaçak yapılara da müsaade etmiyoruz. İstanbul’daki bütün kaçak binaları yıkmak gibi ne bir niyetimiz, ne de buna zamanımız var. Biz ‘İstanbul’un her yerine daha çok nasıl hizmet götürürüz’ düşüncesiyle çalışıyoruz” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kendilerinin İstanbul’daki tapu sorunu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini de vurgulayan Topbaş, “İstanbul’un tapu sorununu çözmek için ilçe belde belediye başkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Başbakanımız da bu konuda çok hassas” dedi.


Konuşmasında ilçe ve beldelerin okul ihtiyacına da değinen Başkan Kadir Topbaş, 2 ayda 24 derslikli bir okul inşa etmek için proje geliştirdiklerini müjdeledi. Sultanbeyli’de böyle bir okulun 1 ayda tamamlanarak hizmete alınacağını hatırlatan Mimar Topbaş, Ümraniye’de ise, betonarme olarak inşa edilen 24 derslikli bir okulu 3.5 ayda bitirdiklerini kaydetti. Başkan Topbaş, “Biz İstanbul için çalışmaya heyecanımızı, gönlümüzü koyduk. Biz böyle hizmet yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ile Sarıyer Kaymakamı Yaşar Gül de Büyükşehir’in ilçede gerçekleştirdiği, altyapı, çevre ve ulaşım yatırımları için Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 25 semt parkının açılışı İstinye Dereiçi Parkı’nda gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Başkan Topbaş ve diğer protokol üyeleri çocuklarla birlikte kesti. Daha sora parkı gezen Topbaş çocuklarla basketbol oynadı ve hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 18:48:19
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 18:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?