4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Urfa Pazarı Zeytinburnu'nda

İstanbul Mısır Çarşısı'nda gıda maddeleri satan dükkânlardan Urfa Pazarı, Zeytinburnu sahil yolunda şube açtı. Urfa Pazarı'nın Şarküderya adını verdiği 400 metrekarelik şubesi 2 milyon YTL'ye mal oldu. 

Şarküderya'da istakoz salamın kilosu 120, parizel salamın ise 170 YTL. Parizel salamın bu kadar pahalı olması özel yapımından kaynaklanıyor. Bonfile ve çeşitli baharatlardan yapılan parizel salamı havada asılarak kurutuluyor.
Şarküderya'da Karakovan balı 90, Pervari balı 70, balık yumurtası 180, gül kurusu ise 98 YTL'ye satılıyor.
Urfa Pazarı'nın kurucusu Ahmet Yurtdaş'ın oğlu Tolga Yurtdaş, "Mısır Çarşısı'na sığamadık, taştık" diyerek şöyle konuştu: "Mısır Çarşısı'nda ulaşım sıkıntısı var. Otopark sıkıntısı nedeniyle turistler ve A grubu müşteri gelemiyor. Bu nedenle Şarküderya'yı açtık. 25 araçlık otoparkımız var."

80 çeşit peynir var
Şarküterya'da Mısır Çarşısı'ndaki merkezlerinden daha fazla çeşit bulunduğunu anlatan Tolga Yurtdaş, "Şarküterya'da 20 kişi çalışıyor. 80 çeşit peynir, 12 çeşit zeytin, 12 çeşit sucuk, 6 çeşit pastırma, 70 çeşit salam satıyoruz. İki aşçımız 80 çeşit meze yapıyor. Bebek'ten, Kadıköy'den gelen müşterilerimiz var" diye konuştu.
Şarküterya'nın bulunduğu yerde daha önce bir oto galerisi olduğunu anlatan Tolga Yurtdaş şunları söyledi:
"Oto galerisi olan bu yapıyı kiraladık. Yenileyerek gıda maddesi satılabilecek hijyenik bir ortam yarattık.
Hava parası ve belediyenin yarattığı imar-iskân sorunlarını da katarsak, binayı yenileme ve demirbaş maliyeti 2 milyon YTL oldu. Sadece kalem işi tavan nakışına 25 bin YTL harcadık."

Yunanlılardan ilgi
Bu kadar yüksek maliyete rağmen günlük hasılattan memnun olduklarını kaydeden Tolga Yurtdaş, "2 aydır hizmet vermemize rağmen özellikle Yunan turist otobüsleri gelmeye başladı" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 16:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?