2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

9 eğlence yerine 3 gün faaliyetten men

Gürültü kirliliği yarattıkları gerekçesiyle İstanbul Valiliğinin 7 gün süre ile kapattığı 11 eğlence yerinden 9'u, İdare Mahkemesine yaptıkları yürütmeyi durdurma isteminin reddedilmesi üzerine kalan cezayı tamamlamak üzere 3 gün faaliyetten men edildi.

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Boğazı'nda faaliyet gösteren eğlence yerlerinden kaynaklanan müzik gürültüsü şikayeti nedeniyle 30 Temmuz 2006 tarihinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde 2872 sayılı Çevre Kanunu'na aykırı davranışta bulunan toplam 11 eğlence yeri hakkında 7 gün faaliyetten men kararı verildiği ve eğlence yerlerinin giriş kapılarının mühürlendiği hatırlatıldı.

Mühürlenen eğlence yerlerinden 9'unun İdare Mahkemesine başvurarak verilen kararın durdurulması istemiyle dava açtığı anımsatılan açıklamada, mahkemenin yürütmenin durdurulması kararı verdiği ve 4. günde karar gereği mühür sökülerek çalışmalarına müsaade edildiği kaydedildi.

Yetkili mahkemelerin İstanbul Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden kapatma kararının gerekçeleri ile ilgili bilgi belgeleri istemesine istinaden idari mahkemeye söz konusu bilgi belgelerinin gönderildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Dava sonucunda aynı mahkemeler, 9 adet eğlence yerinin yürütmeyi durdurma talebini reddetmiştir. Bunun üzerine, İstanbul Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, kapatmanın yapıldığı tarih ile açıldığı tarih arasındaki gün sayısını, 7 günden düşerek adı geçen eğlence yerlerini kalan 3 gün daha faaliyetten men etmiştir.”
A.A
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 13:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?