2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Akbil, teknolojiye yenildi

Toplu taşımada akbil cihazı ile tek bilet uygulamasına geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl ’smart kart’ uygulamasına başlayacak. 2007 Haziran’ında hayata geçirilmesi planlanan ’smart kart’ın yazılım ve tasarımını, akbili İstanbul ulaşımına adapte eden İstanbul Belediyeleri Bilgi İşlem A.Ş. (Belbim) yapıyor.

Şu anda prototipi üretilen smart kart, yalnızca toplu taşıma araçlarında değil, sinema, tiyatro, futbol sahası, otopark, yiyecek-içecek makineleri, halk ekmek büfeleri gibi bir çok yerde daha kullanılacak.

ELEKTRONİK CÜZDAN: Belbim A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Şahin, kartın bozuk para gerektiren her yerde elektronik cüzdan gibi kullanılacağını söyledi. "4.5 milyon İstanbullu akbil taşıyor, günde 2.7 milyon kişi aktif olarak kullanıyor. Smart kartla kullanıcı sayısının 7 milyona çıkmasını bekliyoruz" dedi. Smart kart uygulamasına başlandıktan bir süre sonra İstanbul’da akbil aşamalı olarak kaldırılacak. Smart kart, kredi kartından para aktararak ya da nakit para ile POS makinelerinden doldurulabilecek. Şahin, Smart kartın her gün Halk Ekmek’ten ücretsiz ürün alan vatandaşların takibinde de kullanılacağını söyledi.

OTOBÜSÜN ZAMANI BELLİ OLACAK: İstanbul ulaşımında kısa süre sonra hayata geçecek diğer bir yenilik ise Akıllı Yol Durak Bilgi Sistemi. Belbim’in teknik çalışmalarını bitirdiği sistem, otobüs duraklarına konulacak panolarla yolculara, bekledikleri durağa hangi otobüsün kaç dakika sonra geleceğini bildirecek. Sistem ile hem yolcular bilgi alacak hem de İETT merkezden otobüsleri takip edecek. Tıkanıklık olan hatlara, otobüs yönlendirmeyecek. Aynı zamanda kendi rotalarının dışına çıkarak kestirme yollardan gitmeye çalışan otobüsler ya da sefer atlama gibi sorunlar da bu yolla takip edilmiş olacak. Hem otobüslere hem de duraklara takılacak GPRS cihazları ile, otobüslerden gelen konum bilgileri uydu yardımı ile ulaşım merkezine aktarılacak, aynı şekilde otobüsten durağa, merkezden durağa, merkezden otobüse çok yönlü bilgi aktarım metodu kullanılacak.

İNSANSIZ İLETİŞİM: İletişim temelde insansız olarak işleyecek, sadece müdahale gerektiğinde merkez devreye girerek yönlendirme yapacak. Adnan Şahin, sistem için "Yazılım bitti, otobüslerin üzerinde denemeleri de yapıldı. Şu anda sadece sistemi kurmak için gerekli malzemeleri satın alma aşamasındayız. Sistemin kullanımına bir ay içinde aşamalı olarak başlanacak" dedi.
Hürriyet/Ayten Serin
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 12:44:33
Güncelleme :23 Temmuz 2006 Pazar 12:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?