3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Avcılar'da ev boşaltma eylemi

Avcılar'da doğal afet alanı ilan edilen bölgede yaşayan ve evlerinin boşaltılmamasını isteyen vatandaşlar, belediye önüne gelerek Belediye Başkanı Mustafa Değirmeci'yi istifaya çağırdı.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde doğal afet alanı ilanı edildikten sonra bölgede yaşayan vatandaşlardan bölgeyi boşaltmaları istendi. Bunun üzerine mahalle halkından yaklaşık 40 kişilik bir grup, belediye önünde toplandı. Evlerini boşaltmak istemediklerini belirterek Avcılar Belediyesi önünde toplanan grup, Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'yi istifaya davet etti. Geniş güvenlik önlemleri altında slogan atan grup, daha sonra açıklama yaptı.

PTT'den emekli olan Meral Akış isimli vatandaş, "Emekli olduktan sonra buraya gelerek araştırma yaptık. Aldığım evin tabusu var. İmar ve iskandan herhangi bir açıklama yapılmadı. Evle ilgili herhangi bir sorun olmadı. Bu evi aldık ancak şimdi gecekonducular gibi muamele görüyoruz. Bu binayı aldığımızda tapu kadastrodan herhangi bir şekilde açıklama yapılmadı" diye konuştu. Emekli kadın, ağlayarak yaptığı konuşmada düştüğü duruma isyan etti.
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise olayla ilgili bir açıklama yaptı. Değirmenci, sorunun Avcılar Belediyesi'nden kaynaklanmadığını belirterek, "1982 yılında bu bölgede yapılan planlamada en fazla 2 katlı binaların yapılması gerektiği belirtilmiş. Yapılan bu 2 katlı binaların ise bahçeli olması şartı getirilmiş. 1995-96 yıllarında bu bölgede inşaatlar arttı. 1999 yılında göreve geldik. 1999 yılından sonra bu bölgede hiçbir şekilde inşaat yapılmadı" şeklinde konuştu.

Değirmenci, "Yapılan araştırmadan sonra bölgede toprak kayması tespit edildi. Bunu Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdik ve buradaki vatandaşların mağdur edilmemesini istedik. Konuyla ilgili bizim elimizde hiçbir şey yok. Bu bölgedeki evlerin yıkımını Bayındırlık Bakanlığı ve Büyük Belediyesi gerçekleştiriyor.Tebliği Avcılar Kaymakamlığı yaptı" dedi.
Değirmenci, yaptığı basın açıklamasından sonra Ambarlı Mahallesi'nden yaklaşık 10 kişilik grubu meclis salonunda kabul etti. Başkan, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 18:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?