20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Avrasya Maratonu, silahsız bir dünya için koşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından organize edilen 27. Avrasya Maratonu’nun startı, Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısıyla verildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol ve Spor A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı katıldı.

Basın toplantısında konuşan Topbaş, Kıtalararası Avrasya Maratonu’nun bu yılki temasının “Silahlardan arındırılmış bir dünya ve barış” olacağını belirterek, dünyaya barış mesajı vermek için 7’den 70’e herkesi 2 Ekim Pazar günü yapılacak kıtalararası koşuya davet etti.

İstanbul’un son 1.5 yılda çok büyük organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Topbaş, 27 yıldan beri Avrasya Maratonu’nu düzenleyen ve koşuya katılanlara teşekkür etti. Mimar Topbaş, “Bu yıl silahlardan arındırılmış bir dünya barış için koşacağız. Herkesin tek yürek bu işe katılacağına, İstanbulluların bu koşuda birlikte olacağına inanıyorum. Sağduyu sahibi dünyanın her yerindeki insan, barışı, huzuru arzuluyor, teröre pirim vermek istemiyor” dedi.

İstanbul’un misyonunun tarih boyunca barış ve huzuru simgelediğine vurgu yapan Başkan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Esasında İstanbul barış kenti, İstanbul’un kendi özünde bu var. Geçmiş imparatorluklardan bu yana dünyanın fikir, üretim merkezi olmuş, Osmanlı’da değişik kültür ve dinlerden insanların biraraya geldiği hoşgörü kenti burası. Huzuru barışı yansıtmış, aynı sokakta aynı apartmanların içersinde farklı dinlerden kültürlerden insanlar birlikte yaşamışlar, barış kenti ve görüşmeleri bu kentte olmuş. Dünyanın gerçek barış kenti burada yaşanmaktadır.”

Uluslararası ölçekte bir maraton olan Avrasya Maratonu’nun medya vasıtasıyla bütün dünyada güzel yansımaları olacağına inandığını ifade eden Topbaş, “Bu maratona dünyanın bir çok yerinden sporcular, sporseverler ve halk katılacak. Halkla içiçe olan bu maratonu dünya izleyecek. Bu barış için bir haykırıştır. Bu haykırışa bütün herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından göğüs numarası olarak İstanbul’un trafik plaka numarası olan 34’ü seçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, beraberindekilerle birlikte basın mensuplarına poz da verdi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 14:03:15
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 16:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?