3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bakandan ürkütücü açıkma

Çevre Bakanı Osman Pepe, İstanbul Tuzla’da, boş bir araziye zehirli atık varili gömüldüğünün ortaya çıkmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Pepe, Tuzla’da toprağa gömülü halde bulunan zehirli atık varilleri ismi henüz tespit edilemeyen bir ilaç fabrikasının bıraktığını söyledi.

Tuzla’daki tablonun bir yüzkarası, insanlık suçu olduğunu söyleyen Pepe, “Maalesef mevcut çevre kanununda cezalar kuşa dönmüş. Ülkemizin ortak geleceğine ihanet eden, adı sanı şöhreti ne olursa olsun bu firmalar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Bakanlığa, daha ürkütücü istihbaratlar ulaştığını da açıklayan Pepe şunları söyledi: “Bazı yerlerde bize ulaşan haberler insanın kanını donduracak kadar ağırdır. Onlardan biri de şudur. Bazı fabrikalar yer altı sularını çekiyorlar yer altı sularını çektikten sonra boşalttıkları kuyulara ağır metal içeren kansorejen maddeleri enjete ediyorlar. Yani yer altı sularını bir daha temizlenmemek üzere kirletiyorlar. Aslında bu ülkeye bir ihanettir.”

Çevre suçlarına verilen cezalarının düşük olmasından da yakınan Pepe, bu tür firmalara sadece para cezası değil, hapis ve ticaretten men cezalarının da verilmesi gerektiğini söyledi.


.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 13:01:41
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 13:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?