3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Belediye'nin yemeği ünlü sanatçıları biraraya getirdi

İstanbullu ünlü sanatçılar, rengarenk lalelerle donatılan Emirgan'da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile lalenin yıllar sonra anavatanına dönüşünü konuştu.
İstanbul'un her yanında renk cümbüşü oluşturan lalelerden etkilenen bir gurup Amerikalı turist de Başkan Topbaş'a teşekkür için Emirgan'a geldi.

Başkan Kadir Topbaş, Emirgan Korusu'nda sanatçılarla bir araya gelerek lalenin 1.5 asır sonra anavatanı İstanbul'a dönüşünü konuştu. Yemeğe, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Selda Alkor, Zara gibi ünlü sanatçıların yanı sıra, yönetmen Ülkü Erakalın, Gazeteci Leyla Umar ve Prodüktör İskender Ulus da katıldı.

Yemeğin ardından lale, sümbül ve diğer mevsim çiçeklerinin göz alıcı renklerinin ve baş döndürücü kokularının arasında gezinti yapan Başkan Topbaş ve beraberindeki sanatçılara vatandaşlar da eşlik etti. Hayallerinin güzel İstanbul'unda kalan sanatçıları, lalelerle donatılmış eski bir İstanbul manzarasının içinde bulan vatandaşlar, Başkan Kadir Topbaş'a teşekkürlerini dile getirdiler.

Türkiye'nin çeşitli illerinden geldiklerini belirten vatandaşlar, lalelerden etkilendiklerini ifade ederek, "Adeta bir cennet bahçesinde gibiyiz. Başkan Topbaş, Emirgan gibi bütün İstanbul'u lalelerle donatarak bizlere büyük keyif yaşatıyor. Bu bahar hiç bitmesin, laleler hiç solmasın istiyoruz" dedi.

Eski İstanbul'da kalan rengarenk çiçekleri, Boğaz havasıyla karışan Emirgan Korusu'nda koklayan sanatçılar, "Türk filmlerinin o eski güzel İstanbul'u geri gelmiş" diye konuştu. Asırlarca İstanbul'un simgesi olmuş laleleri yeniden İstanbul'da görmenin kendisine çok büyük bir mutluluk verdiğini ifade eden yılların sanatçısı Orhan Gencebay, "Laleler İstanbul'a geçmişten kalma ayır bir güzellik katıyor. Bizlere yaşama sevinci veriyor ve moral veriyor, şehrimize renk katıyor. Çok doğru bir karar vererek İstanbul'u lalelerine yeniden kavuşturan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Lale ve mevsim çiçekleriyle donatılmış İstanbul'un kendisini öğrencilik yıllarına götürdüğünü dile getiren Hülya Koçyiğit de, "Emirgan'da çocukluğumun ve öğrencilik yıllarımın güzel günlerine döndüm. Bize bu güzellikleri yaşattığı için Başkan Topbaş'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. Selda Alkor ise lalelerin İstanbul'da son zamanlara kadar eksik olan bir duyguyu geri kazandırdığını vurgulayarak, "İnsanların İstanbul'un her yanında rengarenk laleleri, sümbülleri seyrederek mutlu olduklarını görüyorum. Bu duygu, bu şehirde yaşayanlar için çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emirgan'da bir sürprizle de karşılaştı. ABD'den uçakla İstanbul'a gelen bir gurup Amerikalı turist, havaalanından itibaren bütün İstanbul'un lalelerle donatılmış olduğunu görerek, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ile oğlunun vasıtasıyla Başkan Kadir Topbaş'a teşekkür etmek için Emirgan Korusu'na geldi. Dünyanın çeşitli şehirlerinde lale ve diğer çiçeklerle ilgili paklar gördüklerini, ancak İstanbul'daki gibi bütün şehri kuşatan bir lale bahçesine ilk defa şahit olduklarını belirten turistler, "Bu muazzam güzelliği görünce, 'Kim bu şehri bu kadar güzel hale getirdi' diye sorduk ve adres olarak sizi gösterdiler. Şehrinize daha önce de geldiğimiz için bu defasında çok daha fazla etkilendik" diyerek Kadir Topbaş'a teşekkürlerini bildirdi.
Lalenin Orta Asya'dan beri Türk milletinin sembolü olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendisine lale ve diğer çiçeklerle ilgili her kesimden teşekkürler geldiğini belirterek, "Demek ki çok doğru bir şey yaptık ve asırlar öncesinden beri sembolümüz olan laleler İstanbul'a yakıştı. Lale ve sümbüllerle yetinmeyeceğiz, bundan sonra şehrimizi gül ve diğer mevsim çiçekleriyle süsleyeceğiz. Ayrıca şehrimizin bir başka sembolü olan erguvanı yaşatmak için 30 bin erguvan ağacı dikimine de başladık" dedi.
Lalenin İstanbul'un ve Türk kültürünün geçmişinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, gelecek yıl 5 milyon lale dikmeyi hedeflediklerini ve amaçlarının lale, sümbül, erguvan, hanımeli gibi İstanbul'un kendisine has olan florasını (bitkilerini) yeniden ihya etmek olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 15:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?