3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Darülaceze'ye sığındılar

Son bir ay içerisinde tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle sokaklardan toplanan vatandaşlarımıza İstanbul Darülaceze Müdürlüğü kucak açıyor.

Son yılların en sert kışının yaşandığı İstanbul’da sokaklardan toplanarak barınma merkezlerine yerleştirilen vatandaşlarımızdan, fiziksel ve psikolojik durumları Darülaceze’de kalma şartlarına uygun olanlar Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde misafir ediliyor.

23-26 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da yaşamı durma noktasına getiren kar yağışı nedeniyle sokaklardan toplanan 80 kişiden 62’si mevsim şartlarının normale dönmesiyle birlikte talepleri doğrultusunda sokaklara geri döndü.

Halen Darülaceze Spor salonunda kendileri için oluşturulan barınma merkezinde kalan 18 kişi ise Sosyal İncelemelerinin tamamlanmasının ardından Darülaceze yaşam sitelerine yerleştirilecek.

Yeni yağış, yeni mağdurlar…

Yaşamını sokakta sürdüren vatandaşlar kar yağışının hafta başından bu yana tekrar etkisini göstermesiyle birlikte yine donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanarak Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu’na yerleştirilen ve sayıları 120’yi bulan evsizlerden 30’u Darülaceze Müdürlüğü Tesislerine yerleştirildi. 23-24 ocak tarihleri arasında gelenlerle birlikte sayıları 48’i bulan kar mağdurlarının her türlü ihtiyacı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Yaşamını at arabası sürerek kazandığını ve Darülaceze’ye yerleşmeden önce Yenibosna’da bir dükkanda yaşadığını söyleyen 75 yaşındaki Ömer Çavuş dört çocuğu olduğunu ancak hiçbirinin kendisine bakmadığını, bu nedenle de sokaklarda kaldığını belirtti.

İstanbul Darülaceze Müdürü Av. Tayfun Karali ise karla mücadele çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Kar nedeniyle sokaklarda donma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olan vatandaşlarımızdan ilk olarak fiziksel ve zihinsel olarak Darülaceze’de kalma şartlarını taşıyanlar kurumumuza misafir olarak getirilmiştir. Kuruma ilk gelen kar mağduru vatandaşlarımızdan bir çoğu kendi talepleri doğrultusunda geldikleri yerlere geri döndü.

Kayışdağı Darülaceze olarak şu anda toplam 48 kar mağduru vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu misafirlerin sağlık ve sosyal incelemeleri halen yapılmaktadır. Sağlık ve sosyal incelemelerinin ardından Darülaceze’de kalma şartlarına sahip olanlar kurumumuza kabul edileceklerdir.”

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 18:22:40
Güncelleme :8 Şubat 2006 Çarşamba 18:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?