3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Dünyanın en pahalı 50 kenti

istanbulMerkezi New York`ta bulunan Mercer İnsan Kaynakları Danışmanlık kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en pahalı kentleri sıralamasında ilk sırada Moskova yer alırken, ikinci sıraya Seul, üçüncü sıraya Tokyo yerleşti.

İstanbul, dünyanın en pahalı kentleri listesinde 15`inci sırada yer aldı. İnsan kaynakları danışmanlık kuruluşunun dünya çapında 114 kentte, barınma, ulaşım, gıda ve kıyafet gibi karşılaştırılabilir 200`den fazla gideri hesaplayarak yaptığı araştırmaya göre, Rusya`nın başkenti Moskova, son dönemde emlak fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle bir önceki yıl üçüncü sırada olduğu listede birinci sıraya çıktı.

Çokuluslu şirketlere, yurtdışında görev yapan çalışanların ücretlerini belirlemede yardımcı olmayı hedeflediği belirtilen araştırmaya göre, en pahalı kentler listesinde geçen yıl birinci sırada olan Japonya`nın başkenti Tokyo, bu yıl Güney Kore`nin başkenti Seul`ün ikinci sıraya yerleştiği listede üçüncü sıraya geriledi. Seul geçen yılki listede 5`inci sırada yer almıştı.

İstanbul`un 15`inci sıraya yerleştiği en pahalı kentler listesinde, Hong Kong 4`üncü, Londra 5`inci, Osaka 6`ncı, Cenevre 7`nci, New York 10`uncu sırada yer aldı.

aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 09:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?