30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Feshane Ramazan'a hazır

Bu yıl Ramazan ayında gerçekleştirilecek “7. Feshane Şenlikleri”nin ana teması, ‘Eski Ramazanlar’ olacak. Geleneksel direkler arası eğlencelerinden örneklerin yeralacağı şenlikler, eski Ramazanların lezzetini İstanbullular’a yaşatacak.

Daha önce konser ve gösterilerin ücretli olduğu Feshane’de, artık tüm gösteriler ücretsiz. Feshane’ye gelen ziyaretçiler, tüm etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanacak.

Çatısından çevre düzenlemesine, havalandırmasından mutfağına kadar yeni bir düzenlemeye giren Feshane, bu yıl farklı bir konsept ve temayla Ramazan’a merhaba diyecek.
Hizmet sektöründe kaliteyi, ekonomik imkanlarla sunmayı amaçlayan BELTUR A.Ş., bu yıldan itibaren Feshane Şenlikleri’ne evsahipliği yapacak.

Feshane Şenlikleri’nde; “Orta Oyunu”, “Hacivat-Karagöz”, “İp Cambazı”, “Ateş Yutan Adam”, “Akrobat”, “Sihirbaz”, “Jonglör”, “Nasrettin Hoca”, “Külhanbeyi”, “Keloğlan”, “Arapbacı”, “Tahtabacak”, “Beyzade”, “İbiş”, “Meddah Gösterileri” ile ziyaretçilere eski Ramazanların lezzeti yaşatılacak.
Ayrıca, yine şenlikler kapsamında “Yöresel Geceler” de düzenlenecek.

Feshane’de nostaljik atmosfer..

Feshane Şenlikleri’nin nostalji atmosferi, II. Mahmut Salonu’ndaki stant alanlarında hissedilecek. Ziyaretçiler, Osmanlı motifleriyle süslenmiş II. Mahmut Salonu’nda, Osmanlı tarihinin önemli karakterlerine bürünmüş animatörler tarafından karşılanacak.

II. Mahmut Salonu’nda, 150 stant ve 20 Osmanlı Evi yeralacak. 3 bin kişilik II Mahmut Salonu'na kurulan bu Osmanlı Evi’nde döner, dürüm, sucuk ekmek ve lokma gibi geleneksel yemeklerden oluşan iftar sofraları, tasavvuf müziği eşliğinde sunulacak.

Ayrıca, Feshane binasının dışında, 600 m2’lik bir alanda, üstü kapalı olarak düzenlenen Osmanlı Sokağı’nda da İstanbullular’ın, Haliç manzarası eşliğinde ağırlanması amaçlandı.

Yine, Feshane’nin diğer mekanlarından Haliç Salonu’nda 28 dükkan ve Küçük Bedesten Salonu’nda 9 dükkan daha olacak.
Lale Salonu Alakart, Sadabad Salonu ise grup iftarı yapılacak şekilde düzenlendi.

Yine ilk kez oluşturulan 2000 m2’lik Gösteri Çadırı’nda, 1.500 kişiye kadar toplu iftar verilebilecek. Gelen talepler doğrultusunda iftarlar, fasıl ve şenlik aktiviteleriyle de süslenecek.

Daha organize bir Ramazan Şenliği olacak.

Daha önceki yıllarda yaşanan izdihamı önlemek için 3 ayrı kapıdan giriş ve çıkış yapılacak.

II. Mahmut Salonu’nda yeralan Küçük Bedesten, 9 ülkenin Ramazan etkinliklerini sergileyeceği uluslararası bir merkez olacak. Ramazan süresince, her ülke 3-4 gün boyunca kendi ramazan şenliklerinden örnekler sunacak.

Yaklaşık 1.800 m2 kullanım alanına sahip Haliç Salonu ise Türkiye’nin önde gelen markalarının buluşma merkezi olacak.

Feshane’de Konser Programı

Bu yıl yapılacak Feshane Şenlikleri’nde; sanatçı Ahmet ÖZHAN iki konser verecek ve İbrahim SADRİ, Engin NOYAN, Ulvi ALACAKAPTAN, Mustafa DEMİRCİ, Hüseyin GONCAGÜL gibi sanatçılar program yapacak.

Ayrıca, her akşam iftardan sonra Sadabad Salonu’nda, Ramazan Sohbetleri düzenlenecek.

Feshane’ye özel ulaşım imkanları

Şenlikleri izlemek isteyen İstanbullular’ın, ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için tedbirler alındı.

Özellikle Anadolu Yakası’ndaki İstanbulluların Feshane’ye kolay ulaşımını sağlamak amacıyla; iftara yakın saatlerde Üsküdar, Beşiktaş, Kadıköy ve Eminönü’nden Feshane’ye, ücretsiz olarak karşılıklı motor seferleri düzenlenecek.
Mehmet Arifoglu
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?