31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Formula İstanbul hizmete girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Formula 1 organizasyonda tek hedef, tek amaç, Türkiye ve İstanbul'un tanıtımıdır" dedi. Başbakan Erdoğan, Akfırat beldesinde düzenlenen Formula 1 Pisti bağlantı yolları açılışı töreninde yaptığı konuşmada, Formula 1 yarışlarının dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu ifade ederek, bu yarışların Türkiye'yi bir hareketlilik ve heyecan merkezi durumuna getireceğini söyledi.

İstanbul Park ve Formula 1 pistinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, "Tabii birileri yarın çıkacak, 'parasal olarak bu organizasyon ne getirdi ne götürdü?' diye soracaktır. Biliyorsunuz, öyle şeyler vardır ki orada paranın hesabı yapılmaz, orada ülkenin tanıtımı yapılır. Yurtdışında Türkiye'nin hangi kıtada olduğunu bilmeyenler bile vardı. Şimdi hamdolsun bunları aştık. Türkiye artık gündem izleyen değil, gündem belirleyen ülke haline geldi" diye konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Formula 1'in Türkiye'ye gelmesinde İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım'ın emeği vardır. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Tabii ki bize sunduğu bir de rapor vardı, ondan dolayı da eleştiriyorum. Bize verilen rapor bugün gelinen noktaya göre çok düşük bir rakamdı. Biz onu neredeyse 1'e karşı 4'e katladık. Bu, uzağı görememektir. Bunu, neleri nasıl kaybettiğimizi göstermek için söylüyorum." Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, pistin açılış kurdelesini kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:08:26
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?