1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İkinci Nişantaşı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul'da ikinci bir Nişantaşı yaratılacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'nun deprem açısından en riskli bölgesi olarak bilinen Sümer Mahallesi'nde 120 dönüm arazi üzerinde bir deprem dönüşüm çalışması gerçekleştirileceğini belirterek, buradaki bin 280 riskli binanın kaldırılacağını ve adeta yeni bir Nişantaşı oluşturulacağını bildirdi.

Kiptaş İçerenköy Evleri satış kampanyasının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, ilk defa deprem maksatlı olarak Zeytinburnu'nda müthiş bir projeye başlattıklarını söyledi.

Konuyla ilgili hazırlıkların ciddi bir boyuta geldiğini ve proje aşamalarının bittiğini kaydeden Topbaş, Mart ayına varmadan buna başlamak istediklerini ifade etti.

Topbaş, projeye ilişkin şunları söyledi:

''Zeytinburnu'nun en riskli bölgesi olarak bildiğimiz Sümer Mahallesinde 120 dönüm arazi üzerinde bir dönüşüm başlatıyoruz. Burada yer alan bin 280 riskli binayı kaldıracağız ve oradaki vatandaşlarımız için daha sağlıklı, doğru, deprem riski olmayan modern bir örnek ortaya koyacağız. Vatandaşlara birebir daire ve artı otopark vereceğiz. Böylece oradaki vatandaşlar da artık deprem riskinden kurtulacak, insani yaşama kavuşacak. Bunu da seçime kadar bitireceğiz. Bu süre de de onlara kira yardımı yapacağız. Oradaki vatandaşların yüzde 80'i ile anlaşıldı.
İçinde otoparkları, sosyal donatılara ve alışveriş imkanları bulunacak. Orada adeta yeni bir Nişantaşı oluşturacağız.''
Vatandaşın dairesinin değerinin de bugüne göre 3 kat artmış olacağını belirten Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü:
''Burası öyle bir cazibe noktası olsun ki başka yerlere bunu örnek olarak gösterdiğimizde 'aman biz buna varız. Ben de orada otursam'' desinler istiyoruz.

Ancak bu çalışmalarımızı farklı değerlendirerek siyaset yapmaya çalışanlar oluyor. Vatandaşı yanıltmaya çalışıp, 'sizi mağdur edecekler, buraları birilerine verecekler' diyorlar. Gelecek dönemde İstanbul'un birçok bölgesinde bu örnekteki deprem dönüşümünü hızlandıracağız.''

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 15:23:52
Güncelleme :9 Kasım 2007 Cuma 15:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?