2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İstanbul Sibirya soğuklarına hazır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un beklenen soğuk havaya hazır olduğunu belirterek, "Bütün ekipmanlarımız hazır, gerekli tedarikimiz var" dedi.

Başkan Topbaş, Saraçhane'deki belediye binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da etkili olması beklenen Sibirya soğuklarıyla ilgili soru üzerine Kadir Topbaş, "Geçtiğimiz yıl son 10 yılın en etkili kışını yaşadık. Hiçbir problem olmadı. Çünkü bütün araç gereçler ve ekipmanımızı tamamlamıştık. Bu sene de bütün hazırlıklarımız tamam. Bir sülisyon alımı vardı. Bu sülisyonla ilgili farklı teklifler vardı, bu nedenle erteledik. Ama küçük bölümler halinde almaya karar verdik. Bütün ekipmanlarımız hazır, tedarikimiz var.

eteorolojinin vereceği rapor çok önemli. Her türlü tedarikimiz var ama vatandaşların alacağı tedbirler de çok önemli. Özellikle kar lastiği konusunda önem göstermeleri, eskimiş ve yıpranmış lastikleri kullanmamaları gerekiyor. Eğer kar birden bastırırsa birçok Avrupa kentinde olduğu gibi biz de etkileniriz" dedi.

Başkan Topbaş, İstanbul'da 200 gram ekmeğin satış fiyatının 50 bin lira artarak 350 bin lira olmasıyla ilgili olarak da, "Biz Halk Ekmek olarak 150 bin liradan satmaya devam edeceğiz. Fırıncılar serbestçe fiyatlarını belirleyebiliyor. Onların da kendilerince gerekçeleri var. Biz bir komisyon toplayıp durumu değerlendireceğiz. Gerekirse İstanbul Büyükşehir Belediyesi de birtakım tedbirler alacak" diye konuştu.

"Zammın iptali için mahkemeye başvuracak mısınız?" sorusunu Topbaş, "Buna, kendi aramızda değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğiz" şeklinde yanıtladı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 22:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?