2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İstanbul'a kar düştü, önlemler tamam

İstanbul’da bugün kar yağışı görülecek, ama etkili olmayacak. Beklenen etkili kar yağışı ise pazar günü öğleden sonra başlayacak, pazartesi ve salı günleri de devam ederek, hayatı olumsuz etkileyecek.

Türkiye bu hafta sonundan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji yetkilileri, soğukların öyle söylendiği gibi eksi 15 ve 20’lere düşmeyeceğini belirttiler. İstanbul’da etkili kar yağışının pazar gününden itibaren başlayacağına dikkat çekildi. Tüm yurtta üreticilere don uyarısı yapıldı.

İstanbul’da bugün kar yağışı görülecek, ama etkili olmayacak. Beklenen etkili kar yağışı ise pazar günü öğleden sonra başlayacak, pazartesi ve salı günleri de devam ederek, hayatı olumsuz etkileyecek. Ancak İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bazı haberlerde yazılanların aksine, soğukların eksi 15 ve eksi 20 derecelere düşmeyeceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı açıklamada kentte kar için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını, trafikte herhangi bir sorunun yaşanmayacağını söyledi. Topbaş, vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullanmalarını önerdi.

İstanbul’da kar yağışının 23 Ocak Pazartesi ve 24 Ocak Salı günleri etkili olacağına dikkat çeken Mustafa Yıldırım, "İlimizde pazartesi ve salı günleri kuvvetli rüzgar ile birlikte kar yağışı olacak. Kar yağışı, il genelinde hayatı olumsuz etkileyecek düzeyde beklenmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 13:23:40
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 13:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?