3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İstanbul'a modern huzurevi

İstanbul-Yakacık’ta Nerime Turan isimli hayırsever vatandaş tarafından yaptırılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü’ne bağışlanan Huzurevi, İstanbullu yaşlılara hizmet vermeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törenle 22 Şubat Çarşamba günü açılışı yapılan huzurevi 80 kişi kapasiteye sahip.

İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’ne bağışlanan huzurevi doğal çevresi ve deniz manzarasıyla birlikte turistik otelleri aratmayan bir görünüme sahip. Kendine yetebilen, fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorunu olmayan İstanbullulara hizmet verecek olan huzurevine, bağışı yapan Nedime Turan’ın isteği doğrultusunda “Akseki Ormanalı Abdullah - Nerime Turan Huzurevi” ismi verildi.

Kartal-Yakacık’ta 7592 metrekare alan üzerine kurulan ve 44 odadan oluşan huzurevi bünyesinde kütüphane, park-bahçeler ve spor salonu gibi birimlerde sakinlere hizmet sunuluyor. İki yaşlı vatandaşın kalabileceği şekilde düzenlenmiş olan odalarda banyo ve mutfak gibi bölümler de bulunuyor.

Kayışdağı’nda 150 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan ve Türkiye’nin en büyük huzur evi olma özelliğini taşıyan İstanbul Darülaceze Müdürlüğü, Akseki Ormanalı Abdullah - Nerime Turan Huzurevi’nin açılmasıyla birlikte 750 olan kapasitesini 830’a yükseltti.

.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2006 Cumartesi 01:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?