3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İstanbul'a üç yeni plaj daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Florya sahilinde 148 dönüm araziyi yeniden düzenleyerek vatandaşa açıyor. Konuyla ilgili karar dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Caddebostan Plajı'ndan sonra Florya'da Menekşe, Florya Güneş ve Çiroz pilajları ile Şile Pilajı'nı hizmete açıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, dünkü oturumunda, Florya sahillerinden İstanbullular'ın daha iyi yararlanmalarını sağlamak için, Florya Özürlüler Kampı'nı lejantını değiştirerek "Kamu Eğitimi ve Turistik Tesisler" alanı haline getirdi.

Florya sahillerinde 3 kilometrelik sahil şeridini halka açabilmek amacıyla sosyal tesislerin içinde bulunan 10 dönümlük "Özürlüler Kampı", daha önce karavan parkı olarak kullanılan 38 dönümlük alana taşınıyor. Özel firma tarafından işletilen alan, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındı. Halen Özürlüler Merkezi olan 10 dönümlük alan üzerine ise, Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesisler alanı olarak; alışveriş üniteleri, otopark alanları, piknik alanı, çocuk oyun alanı, çocuk macera alanı yapılacak.

Florya sahillerinde 148 dönümlük alanı spor, turizm ve sosyal donatı alanı olarak düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 3 plajı birden hizmete alacak. Çiroz Kampı'nda; voleybol sahası, çocuk oyun alanları, 2 büfe, 300 vestiyer, 12 kabinlik soyunma odası, 8 tuvalet bulunacak. Florya Plajı'nda; 4 büfe, 910 dolaplı emanetçi, 23 tuvalet, 12 depo, 100 soyunma kabini, 83 duş, 48 lavoba bulunacak. 7 bin 575 metrekarelik bir alana kurulacak olan Menekşe Plajı'nda; 208 araçlık otopark, 1 büfe, duş almak için 10 kabin, 2 vestiyer yer alacak.

Florya'da geçtiğimiz günlerde uzun yıllardır Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından konutlar da yıkılarak halka açılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 18:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?