3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İstanbul'a yunus gösteri merkezi

Eyüp'te Haliç kenarına yapılması planlanan "Yunus Gösteri Merkezi" ili ilgili rapor, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülerek kabul edildi.

İstanbul'un tarihi ilçesi Eyüp'e tedavi ve eğlence amaçlı "Yunus Gösteri Merkezi" yapılacak. Merkezin, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Haliç kenarındaki 8 bin 695 metrekarelik alan üzerine yapılmasına ilişkin teklif, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Yunus Gösteri Merkezi, Eyüp Gümüşsuyu Mahallesi Şahnaz Mevkii'nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait biri 2 bin 955, diğeri 5 bin 740 metrekarelik iki parsel üzerine yapılacak. Gösteri Merkezi yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi projeye, Kıyı Koruma Hükümleri dikkate alınması, parsellerin eski maliklerinin hukuki müracaatlarının Büyükşehir Belediyesi'ne herhangi bir sorumluluk getirmemesi, 15 yıl süreyle üst hakkı verilmeksizin intifa hakkı ile sınırlı kalmak kaydıyla onay verdi.

Gösteri Merkezi ile ilgili Eyüp Belediye Başkanlığı'nca hazırlanan projeye göre, yarım daire biçiminde, 5 metre derinlikte ve 16.5 metre yarı çapında bir havuz yapılacak. Ayrıca, 33 metre uzunlukta, 12 metre genişlikte ve 3 metre derinlikte yunus, beyaz yunus ve fok gibi deniz memelilerinin konaklaması için de ikinci bir havuz inşa edilecek. Yazın güneşlikle kapatılacak olan ve tribünleri bin 200 kişi kapasiteli Yunus Gösteri Merkezi yılın 12 ayı açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 16:25:36
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 16:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?