2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İstanbul'da bayram önlemleri

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte Ramazan Bayramı’nın rahat ve huzurlu geçirilebilmesi için bir dizi önlem alındı. Buna göre, İstanbullular bayram boyunca İETT, raylı sistemler ve şehir hatları vapurlarından ücretsiz yararlanacak.

İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak, otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken tüm tedbirleri alacak. Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorunlarını “245 07 20” nolu telefona iletebilecek.

ULAŞIM A.Ş de bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet vermeye devam edecek ve 3 gün boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise arttırılarak gerçekleştirilecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenlenecek ve güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutularak, kontroller sıklaştırılacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) de bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak, vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Her bayram olduğu gibi sefer sayılarını artırarak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet sunacak.

Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikayetlerini “444 4 436” nolu telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırıp, bilet satışını gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, biletler tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebilecek. İDO’nun ücret tarifesi ve sefer programı “www.ido.com.tr” adresinde de yer alacak.

İSKİ ise tam kapasiteyle su verecek, olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri ve nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için “Alo 185” ve “588 38 00-(46 hat)” numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:10:12
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 15:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?