2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İstanbul'da engellilerin boğaz keyfi

İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde yaşamını sürdüren fiziksel engelli sakinler Üsküdar sahilinde bulunan Paşalimanı Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan Darülaceze sakinleri, uzun süredir yurdu etkisi altına alan kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından soluğu İstanbul boğazında aldı. Darülaceze yönetimi tarafından düzenlenen organizasyona katılan 40 fiziksel engelli kurum sakini birkaç saatliğine İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paşalimanı Sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıya katılmak için saat 08.30’da Kayışdağı Darülaceze Tesislerinden yola çıkan 40 fiziksel engelli kurum sakini uzun süredir ilk kez dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Ocak ve şubat aylarında tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın yerini az bulutlu havaya bırakmasını fırsat bilen Darülaceze sakinleri yapılan kahvaltının ardından kurum personelinin de yardımıyla boğaz kıyısında gezinti yaptı. Sakinlerin ihtiyaçları için altı Darülaceze personelinin de hazır bulunduğu kahvaltı programının ardından boğaza karşı çaylarını yudumlayan engelli vatandaşlar daha sonra tekrar Darülaceze’nin yolunu tuttu.

Mesleği gemicilik olan ve 45 sene boyunca birçok ülke gezdiğini söyleyen 72 yaşındaki darülaceze sakini Alfan Acarkan İstanbul Boğazı’nı bir kez daha görmenin kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti. Mesleği gereği Dünyanın birçok ülkesini gördüğünü ancak İstanbul boğazı’nın verdiği hazzı hiçbir yerde alamadığını ifade eden 72 yaşındaki Darülaceze sakini İstanbul’un dünyanın incisi olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?