30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Köprüden uçak geçti!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tescilden düşürülen uçak, karayolu ile restoran olarak kullanılacağı Kartal'a götürüldü. Kanatlar ile kuyruğu kesildikten sonra TIR ile taşınan Boeing'in TEM Otoyolu ile geçişi ilginç görüntülere sahne oldu.

Dünyanın bir çok ülkesinde hurdaya çıkan uçakların restoran ya da kafeterya olarak işletilmesinden yola çıkan Karmatek şirketinin sahibi Ali Rıza Aksu, Top Air'in Boeing 737 tipi uçağını 37 bin dolara satın aldı. Atatürk Havalimanı'nın Florya tarafından çıkarılan uçağın kanatları ile kuyruğu sökülüp iki kamyona yüklenerek götürüldü. İşadamı Aksu bu işlem ve nakil için 33 bin dolar daha harcadı.

Karayolunda uçağın geçtiğini gören sürücüler şaşkınlığını gizleyemedi. Bazı sürücüler ise güzergahlarını değiştirmeyi tercih etti. İki dorseye vinçlerle yerleştirilen uçağın kara yolundaki yolcuğu gece saat 00.30'da başladı. Ragıp Özbek ile yardımcısı Hakan Sezer'in kullandığı tır ile çekilen 42 metre uzunluğunda ve 28 ton ağırlığındaki uçak, otomobiller eşliğinde Florya'dan TEM Otoyolu'na çıkartıldı. Saatte 10-15 km hız yapan tır, havalimanı üst geçidinin alçak olması nedeniyle buradan kontrollü olarak geçti.

Uçak, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerine getirildiği sırada, buradan geçemeyeceği için Avrupa yönüne doğru olan geçiş bir süre durduruldu ve araç bariyerlerin arasındaki boşluktan bu yöne geçirildi. Gişelerin geçilmesinin ardından yeniden Asya'ya gidiş istikametine taşınan uçak, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden de geçirildikten sonra, yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğun ardından, restoran olarak kullanılacağı Rahmanlar sahiline getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 11:35:27
Güncelleme :4 Eylül 2005 Pazar 18:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?