3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Muhtaçlara doğal ortam

Darülaceze sakinleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İhtiyaç sahiplerini sosyal ortamlarından koparmadan yeni hatıralar ve yeni yaşam tarzları sunabilmek için bu ay içersinde ‘Cep Darülaceze’ uygulamasını başlatıyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir’in Kayışdağı Darülaceze Tesisleri’nde kalan sakinler ile Beykoz’daki Hidiv Kasrı’nda kahvaltıda biraraya geldi. BELTUR tarafından düzenlenen kahvaltıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım ile Darülaceze Müdürü Tayfun Karali de hazır bulundu.


Darülaceze sakinleriyle kahvaltı yapan ve sohbet eden Başkan Kadir Topbaş, “Bizim milletimizin kendine has en önemli özelliklerinden biri büyüklere saygı, küçüklere sevgi göstermektir. Büyükşehir Belediyesi olarak Darülaceze hizmetimizle bunu unutturmamaya özen gösteriyoruz. Sakinlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum ve daha nice bayramlarda sağlık ve güzellikler içinde bir araya gelmeyi umut ediyorum” dedi.


Türk geleneğinde sıkıntıları ve güzellikleri paylaşmak duygusu ile değerlere sahip çıkmak fikrinin geçmişten beri varolan çok önemli değerler olduğunu ve bunu yaşatma azminde olduklarını belirten Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Büyükşehir Belediyesi olarak Darülacezelerde gücümüzün yettiğince sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Eşim zaman zaman sizi ziyaret ediyor ve arkadaşlarımız bürokrat anlayışının ötesinde gönülden, hizmet etme aşkıyla sizlerle birlikte oluyor. Aksi takrirde zaten sizler mutlu olamazsınız. Toplumumuzda sizlere ve ihtiyaç sahibi insanlara hizmet etmenin erdemini anlamış ne kadar çok insan bulunursa, sizler o kadar çok mutlu olursunuz. Büyükşehir Belediyesi olarak bunu sağlamaya çalışıyorsunuz. Benim arzum şu; Bu mekanlar sadece barınma ihtiyacını karşılayan ve sadece geçmişi anarak yaşadığınız mekanlar olmamalı. Sadece bayramlarda sizleri ziyaret edip karanfil sunmakla yetinmemeliyiz. Sizlere yeni hatıralar ve yeni yaşam tarzları sunabilmeliyiz. Sizlerle bugün Hidiv Kasrı’nın güzel atmosferinde bir arada olarak hep birlikte bir güzellik yaşıyoruz ve eminim hatıralarınıza bir güzel hatıra daha eklendi. Doğru olan bu. Yaşamınızda yeni olgular ortaya koyabiliyorsak sizleri mutlu etmişiz demektir.”



Darülaceze sakinlerine sürekli farklı aktivite imkanları sunmaya çalıştıklarını ve buna yaz aylarında piknik, denize götürme gibi farklı hizmetlerin de sunulacağını vurgulayan Topbaş, “Böyle farklılıkları ortaya koyduğumuz müddetçe bu sizin yaşamınızı çok daha güzel kılacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız fen ve imar hizmetleri yürüten yerel yönetim anlayışını aşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her türlü problemini çözecek ve onlara kaliteli ibr hayat yaşatacak her türlü imkanı sunmaktır. Bu Sayın Başbakanımızın deyişiyle, ‘kimsesizlerin kim olmak, garip gurebayı sahip çıkmaktır’. Sizler bize güç veriyorsunuz. Sizin aramızda olduğumuzda kim olduğumuzu hissediyoruz, kendimize geliyoruz ve ayaklarımız yerden kesilmiyor. Sizlerin duaları ve şefkati bizi çok daha güçlü kılıyor. Biliyoruz ki, insani boyutun olmadığı hiçbir hizmete huzur ve barış olmaz. Bütün yaşamın temelinde insanı yaşatmak olmalıdır” diye konuştu.

Bu ay içersinde ilk etapta 3 ayrı noktada ‘Cep Darülaceze’ uygulaması başlatacaklarını açıklayan Kadir Topbaş, “İstiyoruz ki insanlarımıza kendi yaşadıkları sosyal ortamdan kopartılmadan, orada yaşayacak konforu sunalım. Yani insanlarımız kendi mahallesinde kurulacak cep darülacezede barınabilecek. Komşuluklar sürecek, gençler evlenirken ve askere giderken yaşlılarımızın elini öpmeye gelecek. İnsanlarımızı kendi sosyal ortamından kopartmadan yaşatabilecek bir sistem bu. İnanıyorum ki, kendi sosyal şartlarınızdaki bu küçük ölçekli darülacezelerde hatıralarınıza yeni hatıralar ekleyeceksiniz ve mutlu olacaksınız” şeklinde konuştu.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 15:05:06
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?