3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Müzik gece yarısı susacak

İstanbul'da açık mekanlarda hafta sonları saat 01.00'den, hafta içi ise 24.00'ten itibaren müzik yayını yapılması yasaklandı. Karar, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yetki devrinin ardından alındı.

Denetimlerin yurt geneline yayılacağı açıklandı. Denetimleri belediyeler, il özel idareleri ile çevre ve orman müdürlükleri yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen hafta eğlence merkezleri için yeni düzenlemeye gideceklerinin sinyalini vermişti.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Gürültü Yönetmeliği'nin uygulanması konusunda Belediye'ye yetki devrinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni toplandı.

01.00'den sonra açık havada müzik yok

Alınan karara göre, İstanbul sınırları içinde açık mekanlarda müzik yayını yapan eğlence yerlerinde, cuma ve cumartesi günleri saat 01.00'den, diğer günlerde ise 24.00'ten sonra müzik yayını yapılamayacak.

Eğlence yerlerinde kapanış saatleri de bu şekilde belirlenecek.

Gürültü kirliliği gerekçesi ile kapılarına mühür vurulan ardından da mahkeme kararıyla açılan 11 işletme sahibinin uzlaşma arayışı şimdi aleyhlerine sonuçlandı. Müziğin, haftaiçi saat 23.00'ten sonra, hafta sonu da 24.00'ten sonra tamamen yasaklanmasını isteyen sivil toplum kuruluşları ise sonuçtan galip çıktı.
aa
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 18:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?