2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Okullardaki şiddetle ilgili açıklama

İstanbul Valisi Muammer Güler, son günlerde İstanbul`daki bazı okullarda yaşanan şiddet olayları üzerine okul önlerinde bugün itibariyle güvenlik önlemleri, arama ve kontrollerin artırıldığını bildirdi.

Vali Güler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bazı okullarda meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili haberleri yakından takip ettiklerini belirterek, okullarda bu tip olayların yaşanmaması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.

MOBESE`nin genişletilmesi konusunda bir karar alındığını ve yakında ihaleye çıkacaklarını ifade eden Güler, ``Tespit ettiğimiz 349 okulun önlerine kameralar koymak suretiyle, meydana gelebilecek olumsuzlukları caydırıcı ve bu tip olayların delillendirilmesi için çalışma yapacağız. Ayrıca kent genelinde 1000 kamera daha hizmete alacağız`` diye konuştu.

İstanbul`da 163 okulda, okul içi görüntüleme sistemi olduğunu, bazı okullarda da özel güvenlik sistemi bulunduğunu ifade eden Güler, okullarda güvenlik önlemlerinin ötesinde rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin de artırılacağını kaydetti.

Güler, okullardaki olayları önlemek için gençleri kötü ortamlardan uzak tutmak için okullardaki sportif ve kültürel faaliyetlerin artırılmasına ilişkin çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Vali Güler, alınan acil güvenlik önlemlerine de değinerek, şöyle dedi: ``Okul önlerinde bugün itibariyle güvenlik önlemleri, arama ve kontroller artırıldı. Risk grubunda bulunan ve bu tür olayların yaşandığı okullarda önlemleri sıklaştırıyoruz. Tabii ki çocukları dışlamak, aşağılamak ve onurlarını kırmamak lazım. Her gün üstleri aranarak, her gün mutlaka yanlışlık yapıyorlarmış gibi bir yaklaşım da olamaz. Pedagojik olarak belli kurallar var. Çocukları birey olma özgürlüğü vererek korumalıyız.`` Okullarda daha sık arama yapılması, öğrencilerin geliş ve gidişlerinin daha sıkı kontrol altına alınması, delici, kesici ve yaralayıcı alet taşıyan çocukların bunlardan arındırılması konusunda da önlem alınacağını belirten Güler, ayrıca okul civarındaki içki satılan yerlerin ve internet kafelerin de kontrolü için çalışılacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 18:00:30
Güncelleme :24 Mart 2006 Cuma 18:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?