31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Özel halk otobüsü şoförleri tek tip giyinecek

İstanbul toplu ulaşımında hizmet veren özel halk otobüsü şoförleri, yarından (Perşembe) itibaren tek tip kıyafet girecek. İETT Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, halkla ilişkilerinin daha iyi bir seviyeye gelmesi için uzun süredir eğitim alan şoförlerin, kıyafetlerinin de çağdaş bir görünümde olacağı belirtildi.

İstanbul’un 32 ilçe ve 41 beldesinde hizmet veren 2 bin 50 özel halk otobüsü (ÖHO) şoförü, Perşembe gününden itibaren tek tip kıyafet giyecek. Halk otobüsü şoförlerinin müşteriye karşı tutum ve tavırları yıllardır tartışılıyor. Özellikle halkla ilişkiler açısından son derece zayıf olmaları, vatandaşa karşı tavırları, otobüste sigara içmeleri, tehlikeli araç kullanmaları ve kıyafetlerine dikkat etmemeleri eleştiriliyor.

Bu durumu dikkate alan özel halk otobüsü yöneticileri ve İETT yetkilileri işbirliği yaparak, uzun süredir bu konularda şoförlere eğitim veriyordu. Son olarak da çağdaş ve modern bir görünüm açısından, şoförlerin kıyafetlerinin düzeltileceği bildirildi. Şoförler, bundan böyle tek tip kıyafet giyecek. Kıravat takmayan personel, cezalandırılacak.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 15:41:35
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 15:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?