2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Özürlülere yasal hakları anlatıldı

Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü Kâğıthane’deki özürlü ailelerine yeni özürlüler yasasını anlattı. İstanbul Özürlüler Merkezi Kâğıthane Biriminde yapılan toplantıya özürlü ve özürlü yakınları katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesi altında faaliyetlerini sürdüren İstanbul Özürlüler Merkezi’nin (İSÖM) özürlü ailelerini bilgilendirmeye yönelik çalışmaları devam ediyor. İstanbul Özürlüler Merkezi Kâğıthane Birimi’nde yapılan toplantıya özürlü ve özürlü aileleri katıldı.

Toplantıda özürlülerin yeni yasa içindeki yeri başta olmak üzere sosyal hakları, özürlü sağlık kurulu raporu, özürlü istihdamı sorunu, özürlü maaşı, özürlü kimlik kartıyla ilgili yapılan değişiklikler, özürlülerin araç alımı, özel eğitim hakkındaki kanun, sakatlık indirimi ve emeklilikle ilgili konular detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda katılımcıların bu konuyla ilgili sorularına İstanbul Özürlüler Merkezi avukatı cevap verdi. Buraya gelmekten memnun olduklarını belirten aileler bu çalışmayı düzenlediği için İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.




Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:57:56
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 16:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?