3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Polisten kaçarken boğuldu

Eminönü'nde tantanacılık yoluyla bir vatandaşın parasını çalan ve çaldıkları parayı Samatya'da paylaşan kapkaççılardan 2'si, polis tarafından kıstırılınca denize atladı. Şahıslardan 1'i karaya çıkmayı başarırken, diğer şahıs boğularak öldü. 

Alınan bilgiye göre; Kadir Özyıldız, Yılmaz İleri, Yunus Öncü ve Remzi Karabulut, öğlen saatlerinde Eminönü Gedikpaşa'da 'tantanacılık' yöntemiyle bir şahsın 950 milyon lirasını çaldı. Şahıslar olayın ardından kaçarken, harekete geçen Eminönü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kadir Özyıldız'ı yakaladı. Kaçan 3 şahsa yakalanan suç ortakları sayesinde pusu kuran polis, kapkaççıların Samatya'daki mendirekte olduklarını belirledi. 

Bunun üzerine polis ekipleri, Kadir Özyıldız'ı da yanlarına alarak mendireğe gitti. İddiaya göre, polisleri fark eden şahıslardan 1'i bıçağını çekti. Bunun üzerine polis, havaya ateş açtı. Bu sırada Yunus Öncü polise teslim olurken, Remzi Karabulut ve Yılmaz İleri kaçmak için denize atladı. 

Zanlılardan Yılmaz İleri, yüzme bilmediği için bir süre sonra çırpınmaya başladı. Polis ve çevredekilerin yüzme bilmedikleri için müdahale edemedikleri İleri, boğularak hayatını kaybetti. İleri'nin cesedi, Samatya açıklarında gözden kayboldu. Karaya çıkmayı başaran Remzi Karabulut ise gözaltına alındı. 

Yakalanan 3 kişi, sorgulanmak üzere karakola götürülürken, İleri'nin cesedinin bulunması için çalışma başlatıldı. 

Görgü tanıkları, "3 kişi kıyıda oturup bir şeyler yapıyordu. Polis geldi. Şahıslara, 'Teslim ol' çağrısında bulundu. 1'i teslim oldu ancak 2 kişi suya atladı. Biri fazla ilerleyemedi. Yardım istedi ancak biz de yüzme bilmiyorduk. Polis de yüzme bilmiyormuş. Göz göre göre boğuldu" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 15:08:46
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?