3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Sarıyer Derbent'te yıkım savaşı

Sarıyer Derbent Mahallesi'nde belediye ekiplerince yapılan yıkımda, mahalle sakinleri ile polis arasında olaylar çıktı.

Sabahın erken saatlerinde polisten de destek alarak Derbent Mahallesi'ne gelen belediye ekipleri, “Derbentliler Dayanışma Derneği”nin bulunduğu binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bu sırada toplanan mahalle sakinleri, belediye ekipleri ve polise karşı direnişe geçti. Bunun üzerine polis, panzerlerin de yardımıyla göz yaşartıcı gaz kullanarak grubu dağıttı.

Sayıları yaklaşık 500'ü bulan grup, bunun üzerine başka bir yerde toplandıktan sonra taş ve sopalarla polise karşı saldırıya geçti.

Polisin tekrar müdahale ettiği grup, ormanlık alana girerek güvenlik kuvvetlerine taş atmayı sürdürdü.

Polisin müdahalesiyle grubun tekrar dağıtılmasından sonra göz yaşartıcı gazdan etkilenen ve atılan taşlardan yaralanan bazı göstericiler ile polis memurları, çevredeki hastanelere kaldırıldı.


16 ÖĞRENCİ, HASTANEYE KALDIRILDI


Sarıyer Derbent Mahallesi'nde belediye ekiplerince yapılan yıkımı engellemek için direnişe geçen grubu dağıtmak için polisin kullandığı biber gazından etkilenen 16 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Tarabya Cumhuriyet Mahallesi Okul Sokak'ta bulunan Fahrettin Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, okula geldikten sonra mide bulantısı, baş ağrısı ve göz yaşarması şikayeti görüldü.

Bunun üzerine Müdür Yardımcısı Yunus Gözcü, okula gelmek için polis ile yıkımlara karşı çıkan göstericiler arasında olayların çıktığı Derbent Mahallesi'nden geçtikleri ve göstericileri dağıtmak için polisin kullandığı biber gazından etkilendikleri anlaşılan öğrenciler için ambulans çağırıldı.

Okula gelen ambulanslar, 16 öğrenciyi Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada müdahale edilen öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Olaylar sırasında, Maslak Mesa Evleri'ndeki bazı konutların camları ile sitenin çitleri, göstericiler tarafından tahrip edildi.

Güvenlik kuvvetlerinin Derbent Mahallesi'nde aldığı yoğun eylemler sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 11:21:53
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 15:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?