20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Şeker otobüs çocukları eğlendirmeye devam ediyor

Şeker Otobüs’ün ilk durağı 17 Ağustos Çarşamba günü Silivri idi. O günden bugüne İstanbul’un tam 19 ilçe ve beldesinde çocuklarla buluşan Şeker Otobüs’e hemen belirtmek lazım ki, minikler kadar yetişkinlerin de ilgisi büyüktü. 4 Eylül Pazar günü Mimar Sinan’da Deniz Festivali’ne sahildeki gösterisiyle konuk olan Şeker Otobüs, her zaman olduğu gibi çocuklara unutamayacakları 2 saat yaşattı ve küçük büyük herkesi renkli dünyasına katmak üzere yine yollara düştü. Avrupa ve Anadolu yakası arasında mekik dokuyarak, neşesini bütün İstanbul’a dağıtmayı hedefleyen Şeker Otobüs’ün önümüzdeki hafta uğrayacağı duraklar ise şöyle;

AVRUPA YAKASI
5 Eylül Pazartesi HADIMKÖY / Cumartesi Pazarı pazaryeri
6 Eylül Salı BOĞAZKÖY / Ayazma İlköğretim Okulu

ANADOLU YAKASI
7 Eylül Çarşamba ORHANLI/ İsmail Fidan Spor Kompleksi
8 Eylül Perşembe SARIGAZİ / Sarıgazi Şölen Alanı
9 Eylül Cuma ÖMERLİ / Ömerli Spor Tesisleri
10 Eylül Cumartesi ÇAVUŞBAŞI / Çavuşbaşı Festival Alanı
11 Eylül Pazar TUZLA / Tuzla Sahil
12 eylül Pazartesi PENDİK / Fatma Gözen Eralp İlköğretim Okulu
13 Eylül Salı KARTAL / Kartal Meydanı

ŞEKER OTOBÜSTE NELER VAR?
Program gösteri şarkısıyla başlıyor ve sunucu eşliğinde (Levent Sancar) önce illüzyon, ardından palyaço gösterisi devam ediyor. Etkinlik çocukları programa katan eğlenceli yarışmaların ardından akrobasi ve jonglör gösterisi, Ateş yutan adam ve Karagöz oyunu ile sona eriyor.Yaklaşık iki saat süren ve her bölümü başlı başına bağımsız bir program olan bu etkinlikte geleneksel sanatların en ünlü isimleri görev alıyor.Bu sanatçılar sihirbaz Mandrake (Ertuğrul Işınbark), Palyaço Muhteşem (Müseyyib Gülen), Akrobat-Jonglör (Cem-Can Soykök) ve Karagöz ustaları (Ayfer-Ramiz Balakin, Alpay Ekler, Orhan Kurt)

Sevgili minikler ve içindeki çocuğu canlı tutmasını bilen büyükler; Şeker Otobüs’ün okul bahçelerinde veya meydanlarda gerçekleştirdiği gösterileri saat 18:00 sularında başlıyor ve 20:30’da sona eriyor.



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?