20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Taksim'de çıplak eylem

Taksim'de bulunan Avustralya Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Alman hayvansever yarı çıplak soyunarak, Avustralya'da merinos koyunlarının yünlerinin kesimi sırasında hayvanlara yapıldığı iddia edilen işkenceyi protesto etti.

İlginç eylem, öğle saatlerinde Taksim'de bulunan Avustralya Konsolosluğu önünde meydana geldi.

Kendilerine PETA (People Four The Ethical Treatment of Animals) adı veren 7 kişilik hayvansever grup, ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde konsolosluk önüne geldi.

Grup içindeki Alexandr Shiwger, Monica Schiwmmer ve Jürgen Faolman daha sonra yarı çıplak soyundu. Kafalarına koyun maskesi takan göstericiler, ellerinde 'koyun haklarını koruyacağız' yazılı pankartlar taşıdı. Eylemciler, vücutlarına kırmızı boya sıktı. Vatandaşlar eylemi meraklı gözlerle izlerken, ilginç eylem trafikte zaman zaman aksamalara neden oldu.

Monica Schiwmmer, "Biz koyun haklarını korumak için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Yün endüstri gruplarını boykot ediyoruz. Tüm dünyada bu tür eylemler yapıyoruz. Bundan sonraki durak Atina. Bu eylemi diğer ülkelerde de yaptık. Polis bir şey demedi; fakat eylemlerimiz en çok basın mensupları ve vatandaşların hoşuna gidiyor" dedi.

Jürgen Faolman ise, "Eylemimiz koyunların maruz kaldığı kötü durumların iyileştirilmesine kadar sürecek" diye konuştu.

Eylemi tamamlayan göstericiler, giyindikleri sırada bina önüne gelen polisi görünce kaçtı.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 17:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?