6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Uluslararası İstanbul Horse Show başlıyor

Balkanların en büyük, Avrupa’nın 3. büyük kapalı manejlerine sahip Kemer Golf & Country Club, üç gün boyunca dünya çapındaki bu binicilik etkinliği için 5 kıtadan dünyanın en iyi binicilerini biraraya getirecek.

En az 3 biniciden oluşan her ekibin kendi ülkesi adına yarışacağı Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından desteklenen ve Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun (FEI) takviminde yer alan üç günlük "İstanbul Horse Show" kapsamında 7 müsabaka yer alıyor.

Cuma günü koşulacak "Kemer Welcome Stakes" ve "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cup"ın ardından, Cumartesi "Mövenpick Cup", "Shell Gas Knock-out Competition" ve "Grundig İstanbul Cup" koşulacak. Yarışma, Pazar günü koşulacak "Grundig Challenge"in ardından Dünya Kupası’na puan veren müsabaka olan "Tekstilbank Grand Prix"i ile son bulacak.

Dünya çapında 15 ülkeden 60 kadar binicinin katılması beklenen İHS’ye katılan ülkeler arasında Almanya, İsviçre, Yunanistan, Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Ürdün, Suriye, Azerbaycan ve Lübnan yer alıyor. Usta binicilerin Dünya Kupası finallerinde yarışabilmek için katılması gereken yarışmalardan biri olan müsabakada Türkiye adına İskender Pisak, Ülkan Delikan, Mert Halıcıoğlu, Hulki Karagülle, Avni Atabek, Ata Zorlu, Tunç Çapa, Sencer Can, Atilla Akbıyık gibi usta biniciler yarışacak.

Beş kıtadan usta binicilerin, yabancı ülke federasyonlarından delegelerin, protokol ve yabancı medya mensuplarının da katıldığı, seçkin bir davetli ve izleyici kitlesi bulunan İstanbul Horse Show’u her yıl ortalama 15 bin kişi izliyor.

Program

10 Eylül Cuma
10.30 "Kemer Welcome Stakes"
15.00 "Istanbul Büyükşehir Belediyesi Cup"

11 Eylül Cumartesi
10.30 "Mövenpick Cup"
14.30 "Shell Gas Knock-out Competition"
17.00 "Grundig Istanbul Cup"

12 Eylül Pazar
10.30 "Grundig Challenge"
15.00 "Tekstilbank Grand Prix"

İBB
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 09:46:52
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 09:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?