3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Üniversite mezunu hırsız

İzmir ve İstanbul'da evlere girerek hırsızlık yapan, 1'i üniversite mezunu 3 kişilik hırsızlık şebekesi polis tarafından suçüstü yakalandı. Hırsızlar, binalara girip çıkarken güvenlik kamerasına yakalandı.

Kadıköy'de vatandaşlar, durumlarından şüphelendikleri 3 kişiyi polise ihbar etti. Alınan plaka ve eşkaller doğrultusunda harekete geçen Kadıköy Asayiş Şube Büro ekipleri zanlıları takibe aldı. Bostancı ve Göztepe civarlarında dolaştıkları tespit edilen zanlılar 34 NUY 85 plakalı Skoda Fabia marka otomobile malzemeleri yüklerken fark edildi. Şahıslar polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar üzerinde yapılan ilk incelemelerde araca yükledikleri malzemelerin çalıntı olduğu anlaşıldı. Fahrettin Çölkesen (35), Mehmet Tutar (25) ve Hüseyin Kurt adını kullanan Metin Ademir (32) sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Zanlılar polise ifade vermeyi reddetti. Polisin yaptığı araştırmada, zanlılardan Fahrettin Çölkesen'in İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü, diğer zanlıların ise lise mezunu oldukları tespit edildi. Yapılan GBT sorgularında, zanlıların ayrıca İzmir'de 4 ve İstanbul'da da 4 ayrı ev hırsızlığı suçlarından sabıkalı oldukları öğrenildi.

Zanlıların otomobilindeki Sony Müzik Seti, çok sayıda parfüm, 2 adet altın çocuk bileziği, 2 adet taşlı altın kravat iğnesi, üzerinde altın bulunan bir çift takma diş, küpe ve yüzükler ile hırsızlıkta kullandıkları çok sayıda malzemeye el konuldu. Zanlıların, hırsızlık amacıyla girdikleri bazı binaların güvenlik kameralarına yakalandıkları belirlendi. Polis, güvenlik kamerası görüntülerini de delil olarak mahkeme evraklarına ekledi.

Poliste susma haklarını kullanan zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere götürüldükleri Haydarpaşa Numune Hastanesi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken, "Biz ne yapmışız sanki" diyerek kendilerini savundu. 'Yaptığınız hırsızlık normal mi?' şeklindeki soruya sinirlenen zanlılar, 'Çıkışta sizin de evinizi soyacağız' diyerek basın mensuplarını tehdit etti.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 11:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?