2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yapı-Yol Sen üyeleri eylem yapıyor

KESK’e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyeleri, bugün "insanca yaşanacak ücret" ve toplu sözleşme talebiyle iş yavaşlatma eylemi yapacak.

Sendikacıların eylemi, Fatih Köprüsü’nde saat 15.00’te başlayacak, Boğaziçi Köprüsü ve otoyollarda ise eylemin etkinliğini artırmak için trafiğin yoğun olduğu saatler tercih edilecek. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, İstanbul’da Çamlıca gişelerinde ve Fatih Köprüsü’nde çalışanları ziyaret edecek. Sürücülere eylemin gerekçesini anlatan bildiriler dağıtılacak. İstanbul halkına yönelik hazırlanan bildiride, sürücülerden, birkaç dakikalığına gişe memurlarının çalışma koşullarını düşünmeleri ve gişe memurlarının eylemini anlayışla karşılamaları istendi.

Yapı-Yol Sen Ankara Şube Başkanı Kayhan Özkul ve beraberindeki sendika üyeleri, iş yavaşlatma eylemi nedeniyle Akıncılar Otoyol gişelerinde toplandılar. Burada açıklama yapan Özkul, kamu çalışanları olarak grev ve toplu sözleşme hakları bulunduğunu, bu hakkı kullanmak istediklerini söyledi.

Özkul, taleplerinin karşılanması için tüm otoyol gişelerinde bugün iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını belirterek, “Taleplerimizin karşılanmasıyla ilgili adım atılmazsa Aralık ayında iş bırakma eylemi yapacağız” dedi.

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği üyesi bir grup, köprü ve otoyol zamlarını protesto amacıyla Boğaziçi Köprüsü'nü araçlarını yavaşlatarak geçti. Avrupa yakasından araçlarıyla köprüden geçen dernek üyeleri, köprü üzerinde hız kesti. Yavaş bir şekilde geçişi tamamlayan dernek üyelerinin geçişi sırasında köprü üzerinde kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı. Köprü çıkışında, ellerinde “Köprüler ve otoyollar ücretsiz geçişe açılmalı” ve “Zamlar geri çekilmeli” yazılı dövizler taşıyan grup açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Dernek Başkanı Fuat Engin, köprülerde ve otoyollarda 33 yıl önce verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, “Köprüler ve otoyollar ücretsiz olmalı. Yapılan zamları protesto ediyoruz. Köprü ve otoyol gişe çalışanlarının iş yavaşlatma eylemini destekliyoruz” dedi. Gruptakiler, daha sonra araçlarına binerek buradan ayrıldılar.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 12:58:43
Güncelleme :14 Eylül 2006 Perşembe 13:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?